Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

День української писемності та мови у закладах освіти міста

Дата: 12.11.2018 11:23
Кількість переглядів: 600

Фото без опису9 листопада відзначається День української писемності та мови. Його встановлено Указом Президента України від 6 листопада 1997 року «на підтримку ініціативи громадських організацій... в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця».

Українська мова належить до слов’янської групи індоєвропейської мовної сім’ї. Кількість мовців – понад 45 млн, більшість яких живе в Україні. Українська мова за кількістю мовців входить до третього десятка найпоширеніших мов світу.

Щороку саме в День української писемності та мови стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, а також проводиться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, до якого приєднуються і українці за кордоном. Найголовніше в ньому – це і перевірка знань, а також солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово.  

Учні закладів загальної середньої освіти міста долучилися до участі у І (шкільному) етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та написання традиційного радіодиктанту національної єдності «Крила України», присвяченого українському літаку «Мрія».

Також проведено тематичні заходи, мета яких - нагадати учням про важливість вивчення рідної мови. Школярі мали можливість поринути у світ історії та походження української мови.

У КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5» проведено мовний квест, наголошено на основних віхах формування української мови та важливій ролі Нестора Літописця у розвитку писемності, організовано бібліотечну виставку «Я – у мові!», де були представлені найкращі книги української мовної культури.

Актуальними були афоризми про рідну мову, адже «чужі мови можна вивчити за шість років, а рідну слід вивчати все життя».

У КЗ «Бобринецьке НВО» проведено тематичні загальношкільні лінійки «Мова єднає українську націю» та відкриті виховні заходи «Звучи, прекрасна рідна мово!», «Наша мова солов’їна».Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь