Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

День української писемності та мови у закладах освіти міста

Дата: 12.11.2018 11:23
Кількість переглядів: 584

9 листопада відзначається День української писемності та мови. Його встановлено Указом Президента України від 6 листопада 1997 року «на підтримку ініціативи громадських організацій... в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця».

Українська мова належить до слов’янської групи індоєвропейської мовної сім’ї. Кількість мовців – понад 45 млн, більшість яких живе в Україні. Українська мова за кількістю мовців входить до третього десятка найпоширеніших мов світу.

Щороку саме в День української писемності та мови стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, а також проводиться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, до якого приєднуються і українці за кордоном. Найголовніше в ньому – це і перевірка знань, а також солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово.  

Учні закладів загальної середньої освіти міста долучилися до участі у І (шкільному) етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та написання традиційного радіодиктанту національної єдності «Крила України», присвяченого українському літаку «Мрія».

Також проведено тематичні заходи, мета яких - нагадати учням про важливість вивчення рідної мови. Школярі мали можливість поринути у світ історії та походження української мови.

У КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5» проведено мовний квест, наголошено на основних віхах формування української мови та важливій ролі Нестора Літописця у розвитку писемності, організовано бібліотечну виставку «Я – у мові!», де були представлені найкращі книги української мовної культури.

Актуальними були афоризми про рідну мову, адже «чужі мови можна вивчити за шість років, а рідну слід вивчати все життя».

У КЗ «Бобринецьке НВО» проведено тематичні загальношкільні лінійки «Мова єднає українську націю» та відкриті виховні заходи «Звучи, прекрасна рідна мово!», «Наша мова солов’їна».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь