Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

«Здоровий спосіб життя – активне довголіття»

Дата: 26.10.2018 10:45
Кількість переглядів: 565

Швидко плине час, майже місяць минуло з дня урочистого відкриття Університету Срібного віку на базі  Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бобринецької міської ради. Відповідно до опитування, яке було проведено методом анкетування серед населення Бобринецької міської ОТГ, встановлено, що громадяни найбільш зацікавлені відвідувати такі факультети: психологічний, літературно-художній,  прикладного мистецтва, здорового способу життя,  іноземних мов, факультет краєзнавства, рослинництва і квітникарства, танцю, вокального та хорового співу, а також факультативи: фітнес та скандинавська хода. За час роботи Університету стало зрозумілим, що слухачі із задоволенням відкривають для себе все нові і нові напрямки, цікавляться різноманітністю тем, адже більшість предметів є актуальні в сьогоденні, потрібні для життя, цікаві і корисні. Викладачі діляться своїми знаннями на волонтерських засадах, навчання у закладі проходить майже щодня. Більшість студентів – пенсіонерів розповідають, що на заслуженому відпочинку їм найбільше бракує спілкування. Тож у навчальний заклад вони приходять не лише для того, щоб вдосконалити свої знання, а й знайти собі нових друзів та головне відчувати себе потрібними.

І трішки відкривши завісу нашого студентського життя хочемо поділитися з вами тим цікавим, незвичним і справді потрібним, чим займаються студенти на заняттях:

На факультеті здорового способу життя викладач Бадиця Світлана Леонтіївна розповідає не тільки як правильно харчуватись чи планувати свій день, а  й робити своє життя щасливим. Проводить безліч цікавих тестів та прикладів з життя. За допомогою малюнків, фотографій і відеороликів студенти дізнаються, як правильно організувати свій час, відпочинок та стати гармонійною людиною, навчаються та впроваджують методику «чудового ранку», виявляють та аналізують методи здорового способу мислення.

На краєзнавчому факультеті з шанованим викладачем Лашкулом Георгієм Олексійовичем студенти із захопленням дізнаються багато цікавої, історичної інформації про куточки нашого міста, про творчість та особисте життя відомих земляків, складають родовідне дерево, беруть участь в екскурсіях по місту Бобринець, які по новому відкрили для кожного слухача куточки рідного краю.

Заняття психологічного факультету під керівництвом голови ГО «Центр територіального успіху», психолога Щіченко Наталії Іванівни цікаві, повчальні. Студенти активно на тренінгу долучилися до знайомства, жваво обговорюють свої очікування під час вправ, вдумливо виконують завдання, коментують напрацювання.

Веселі, радісні заняття Валентини Змикало з вокального співу.

На перерві студентам приємно поспілкуватися за чашечкою гарячої  кави, чаю та солодощами.

На майбутнє в Університет срібного віку планується розширювати навчальну програму.

Громадська організація «Центр територіального успіху», спільно з працівниками міської ради та директором територіального центру підготували проект «Університет Срібного віку», який підтримала програма «Добре» від Агентства США з міжнародного розвитку (англ. United States Agencyfor International Development,USAIDта Національний демократичний інститут міжнародних відносин  (НДІ) NDI, завдяки яким буде придбано інвентар для скандинавської ходи, для занять з фітнесу, аромотерапії,  фіто чаю.

Хочеться висловити щирі слова вдячності керівнику та команді програми «Добре», міському голові В. Сніжку, активістам, волонтерам, які активно приймають участь в роботі закладу.

Дорогі друзі!

Запрошуємо бажаючих стати студентом у 2018-2019 навчальному році!

Університет срібного віку продовжує набір студентів, які перетнули віковий рубіж у 50 років і бажає навчатись та вести активне і цікаве життя.

Головна концепція діяльності Університету - навчання і формування дозвілля для людей поважного віку протягом життя.

Відраховувати (за пропуски занять) з Університету поважних студентів не будуть. Навчання  для кожного студента має початок і триває стільки, скільки є бажання вчитись, спілкуватись, подорожувати і перебувати в товаристві позитивних, активних, наповнених енергією людей.

 

За інформацією  звертатися до Територіального центру Бобринецької міської ради за адресою: вул. Миколаївська, 47

тел. 3-46-71, (097)-144-35-31


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь