Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

В Україні розпочинаються масові перевірки з легалізації робочих місць

Дата: 05.10.2018 13:22
Кількість переглядів: 744

Фото без опису

В Україні з п'ятниці, 5 жовтня, починаються масштабні перевірки підприємців, які платять зарплати "в конвертах".

 Співробітники Державної служби з питань праці перевірятимуть як великий, так і малий бізнес. В першу чергу, інспекція загрожує тим підприємствам, де велика частина співробітників отримують мінімальну зарплату, в той час як середній показник по країні станом на 1 серпня нинішнього року становить 9 тисяч 170 гривень.

 У рейдах задіють податківців, Нацполіцію, Пенсійний фонд, місцеві органи виконавчої влади, Держслужбу з питань праці. Ці відомства повинні будуть передавати дані в Мінсоцполітики, а ті до 15 числа кожного місяця звітувати про результати перевірок у Кабміні.

 Керівникам підприємств, де будуть виявлені подібні порушення, загрожують штрафи значних розмірів. Так, штраф за кожного неоформленого співробітника зараз становить 111,6 тис. грн, а штраф за недопуск перевіряючого - до 390 тис. грн.

 Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що зараз велика частина української економіки перебуває в тіні, а роботодавці в більшості своїй виплачують зарплати "в конвертах". У зв'язку з цим і настають великі перевірки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь