Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Щодо забезпечення безкоштовними лікарськими засобами пільгових категорій громадян

Дата: 31.08.2018 11:12
Кількість переглядів: 723

Стаття 49 Конституції України визначає, що кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування. Охорона здоров’я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм. Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування.

Безоплатне забезпечення хворих на цукровий діабет інсулінами, придбання лікарських засобів для онкохворих та інших пільгових категорій населення декларується державою, фіксується в різних документах.

З 1 квітня 2017 року в Україні впроваджено нову соціальну програму – компенсація вартості ліків «Доступні ліки», основна мета якої забезпечити кожного громадянина України необхідними лікарськими засобами, які покращать якість їхнього життя і запобіжать виникненню ускладнень та передчасної смертності.         

Але враховуючи сьогоденні реалії держава невзмозі забезпечити громадян які є інсулінозалежними, онкохворими належним лікуванням. 

Міський голова звернувся за роз’ясненнями до районної державної адміністрації, щодо забезпечення оплати безкоштовних лікарських засобів онкохворим та іншим пільгових  категорій  мешканців  громади за рахунок коштів субвенції з державного бюджету.  Та для запобігання критичної ситуації  запропонував  внести пропозиції, щодо укладання додаткових угод та зробити перерозподіл видатків субвенції з міського бюджету до договору №29 від  12 березня 2018 року та договору №11 від 29 січня 2018 року  про надання субвенції у 2018 році, які були заключні між Бобринецькою міською радою та Бобринецькою районною державною адміністрацією. Для забезпечення придбання лікарських засобів онкохворим мешканція Бобринецької ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь