Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Урочистості з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні

Дата: 10.05.2018 10:48
Кількість переглядів: 903

Фото без опису9 травня  виповнюється 73-тя річниця Перемоги у Другій світовій війні, яка принесла стільки трагічного нашій землі. Лише на території України в руїни і згарища перетворено 714 міст, 28 тисяч сіл. Скільки горя, мук, крові, людських життів за цими цифрами. Все витримали і перемогли. Перемогли тому, що відстоювали право на життя.

В день великої перемоги на території громади відбулися урочистості з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та вшанування героїв, що боронили рідну землю від ворожої навали в роки від Другої світової війни і до сьогодні.

Заходи розпочалися з урочистої ходи, яка брала свій початок від Свято Миколаївської церкви. Учасники ходи поклали квіти до меморіалу загиблим воїнам АТО “Арки пам’яті”, пам’ятника загиблим вчителям та учням міста,  пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам та учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, до пам’ятних дощок загиблим учасникам АТО та Герою Небесної сотні Віктора Чміленка. Під звуки духового оркестру хода рушила до пам’ятника Невідомому солдату. З нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні біля вічного вогню відбувся  мітинг- реквієм.

Із вітальними словами звернулися до присутніх міський голова Валерій Сніжко, голова районної державної адміністрації Олег Тертичний, депутат районної ради Юрій Крутько, військовий комісар Микола Капітоненко та учасник антитерористичної операції Олександр Мусієнко.

Не залишив байдужим жодного присутнього, виступ знаної, поважної людини в місті, ветерана Другої світової війни Неклеси Дем’яна Дем’яновича.  Він  поділився своїми спогадами про святкування першого Дня  Перемоги та подякував воїнам, що боронять нашу Батьківщину сьогодні на сході України.Хвилиною мовчання та салютом вшанували всіх полеглих воїнів.

Валерій Вадимович з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні нагородив відзнакою Кіровоградської області «За мужність і відвагу»

Кравченка Юрія Михайловича - учаснику бойових дій в зоні АТО

Сороку Віктора  Васильовича - учаснику бойових дій в зоні АТО

Після завершення нагороджень, учнями шкіл з нагоди свята було представлено тематичну композицію.

День Перемоги! Його урочистим салютам не змовкнути у віках, його сльозам радості не забутися ніколи. Травневий день 1945 року увійшов в історію людства як свято Миру, свято визволення планети від фашизму.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь