Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

ДЕНЬ ПАМЯТІ ГЕРОЇВ-ЛІКВІДАТОРІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСКІЙ АЕС

Дата: 27.04.2018 09:08
Кількість переглядів: 643

Чорнобильська атомна електростанція є символом наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства. Трагедія, спричинена вибухом на її четвертому енергоблоці, не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.

Смертельні промені радіації виявилися безсилими перед героїзмом і самовідданістю тих чоловіків і жінок, які зійшлися в нерівному бою з ядерною стихією в Чорнобилі. Їхній подвиг назавжди увійшов до літопису мужності й патріотизму українського народу.

26 квітня відбулися заходи, приурочені 32-й річниці пам’яті жертв на Чорнобильській АЕС. Міський голова Валерій Сніжко відмітив та оголосив подяку Бобринецької міської ради, вручив подарункові набори учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, за мужність і героїзм проявлені під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, активну життєву позицію, громадську роботу  та з нагоди 32 річниці Чорнобильської трагедії:

БАЙЗДЕРУ Олександру Миколайовичу;

БУТЕНКО Анатолію Івановичу;

КРЯЧКО Володимиру Миколайовичу.

До присутніх також звернулися  голова Бобринецької районної державної адміністрації Олег Тертичний,  голова Бобринецької районної ради Олена Гадемська, голова районної громадської організації «Спілка чорнобильців Бобринеччини» Станіслав Сандрак, військовий комісар Бобринецького районного військового комісаріату підполковник Микола Капітоненко, голова громадської організації Оксана Усата. Щемним було вітання від учнів КЗ «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5»,  аматори РБК подарували тематичні пісні.

Після урочистої частини відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку  учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС. Хвилиною мовчання вшанували ліквідаторів, які ціною власного життя захистили світ від страшної біли. На завершення заходу відбулася панахида  за загиблими ліквідаторами в Свято-Миколаївській церкві та поминальний обід організований міським головою В. Сніжком,  Бобринецькою міською радою.

Шановні ліквідатори, найщиріші слова вдячності та доземний уклін Вам,  за високу громадянську позицію, сміливість та відвагу. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиє життя обірвав смертоносний атом.

Дорогі земляки! Нехай чорнобильські дзвони озвуться в наших душах жалем, милосердям та співчуттям. Будемо пам’ятати Чорнобиль, зробимо все для того, щоб на долю людства більше не випало таких жахливих катастроф.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь