Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

До 32-ї річниці аварії на ЧАЕС

Дата: 25.04.2018 16:39
Кількість переглядів: 597

26 квітня 1986 року Чорнобильська АЕС — первісток атомної енергетики України — стала символом найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. В результаті аварії, в навколишнє середовище потрапили радіоактивні речовини, а хмара яка утворилася в наслідок вибуху, розійшлась на сотні тисяч кілометрів. Чорнобильська аварія стала не тільки величезною трагедією і найбільшою екологічною катастрофою 20 століття, а й уроком всьому людства, показавши, що вийшла з-під контролю ядерна енергія не визнає кордонів. На жаль, її дзвін буде лунати ще довго і позначиться не на одному поколінні.

Лише завдяки мужності та самовідданості військових, робітників,добровольців, вчених, які ризикували своїм життям і здоров'ям, тоді, в 1986 році, виконати небувалу за своїми масштабами та складністю роботу щодо негайного усунення наслідків цієї трагедії. Завдяки героям-ліквідаторам вдалося уникнути більш жахливих наслідків.

Сьогодні минає 32 рік від дня цієї трагедії. Але її відгомін ми чуємо й досі. Дякуємо і пам'ятаємо за вчинки Героїв, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь