Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

До 32-ї річниці аварії на ЧАЕС

Дата: 25.04.2018 16:39
Кількість переглядів: 624

Фото без опису26 квітня 1986 року Чорнобильська АЕС — первісток атомної енергетики України — стала символом найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. В результаті аварії, в навколишнє середовище потрапили радіоактивні речовини, а хмара яка утворилася в наслідок вибуху, розійшлась на сотні тисяч кілометрів. Чорнобильська аварія стала не тільки величезною трагедією і найбільшою екологічною катастрофою 20 століття, а й уроком всьому людства, показавши, що вийшла з-під контролю ядерна енергія не визнає кордонів. На жаль, її дзвін буде лунати ще довго і позначиться не на одному поколінні.

Лише завдяки мужності та самовідданості військових, робітників,добровольців, вчених, які ризикували своїм життям і здоров'ям, тоді, в 1986 році, виконати небувалу за своїми масштабами та складністю роботу щодо негайного усунення наслідків цієї трагедії. Завдяки героям-ліквідаторам вдалося уникнути більш жахливих наслідків.

Сьогодні минає 32 рік від дня цієї трагедії. Але її відгомін ми чуємо й досі. Дякуємо і пам'ятаємо за вчинки Героїв, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь