Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Модернізація освітнього процесу у закладах освіти Бобринецької ОТГ

Дата: 26.03.2018 10:03
Кількість переглядів: 970

Фото без опису

16 березня 2018 року на базі комунального закладу «Бобринецьке НВО «НВК «Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» відбулося виїзне засідання колегії управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації.

На розгляд засідання колегії було винесено питання впровадження Нової української школи; освітнього простору як невіддільної частини оновлення української школи; стану організації харчування у закладах освіти області; результативності участі педагогічних працівників в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2018»; впровадження освітніх практик у закладах освіти Бобринецької ОТГ.

У роботі колегії взяли участь начальники органів управління освітою райдержадміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад.

З вітальним словом до присутніх звернулися міський головаСніжко Валерій Вадимович,  начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Таборанський Володимир Петрович та начальник відділу освіти, молоді та спорту Бобринецької міської ради Літвінова Вікторія Петрівна.

Захід було організовано за модулями: організаційно-мотиваційний, практичний та управлінський.

Практичний модуль «Освітні практики Бобринецької громади. Технологічні майстерні» передбачав роботу у групах.

Учасники колегії та присутні мали змогу ознайомитися з інтерактивною виставкою «Сучасна освіторія закладів освіти». Свої досягнення та досвід роботи презентували заклади дошкільної та позашкільної освіти міста. Педагогічні працівники дитячих садків - інноваційні технології розвитку мовлення, математичних здібностей, логічного мислення, сенсорного розвитку дошкільнят (ігри для розвитку дрібної моторики рук за системою М. Монтессорі), матеріали музейної педагогіки з використанням педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського, навчання читання за методикою В.Зайцева, матеріали для навчання за методикою О. Воскобовича, розвиваючий стенд, матеріали для організації театралізованої діяльності.

Матеріали виставки КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа» висвітлювали вагомі спортивні здобутки школярів. Численні нагороди – кубки, медалі, дипломи та грамоти обласного та Всеукраїнського рівнів справили незабутнє враження. 

Зачарували своєю красою і яскравістю експонати – вироби, виготовлені руками юних умільців-гуртківців КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості».

Учасники колегії були захоплені педагогічними надбаннями, представленими на виставці.

Під час оглядової екскурсії директор комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5» Бобринецької міської ради Богданова Алла Євгенівна акцентувала увагу на особливостях впливу елементів освітнього простру на результативність діяльності закладу та презентувала досвід роботи колективу з проблеми «Новий освітній простір: реалії і перспективи».

Гості із задоволенням і захватом поринули у казковий світ книжкових героїв, затишних хатинок, квіткових галявин, які створили для школярів теплу, сонячну атмосферу рідної домівки.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Пісна Тетяна Володимирівна провела майстер-клас «Новації у роботі з педагогічними кадрами».

Незабутні враження присутні отримали за результатами відвідування уроків у 1-А та 1-Б класах КЗ «Бобринецьке НВО», які є учасниками пілотного проекту «Нова українська школа». Вони отримали можливість ознайомитися знапрямками практичної реалізації концепції НУШ.

Вчителі пілотних класів поділилися досвідом щодо практичної реалізації концепції Нової української школи, зокрема з питань організації інтеграції, дослідницької, творчо-пошукової роботи з отримувачами освітніх послуг; зацікавили інноваціями у використанні елементів театральної педагогіки в освітньому процесі.

Карпук Володимир Васильович, директор комунального закладу «Бобринецьке НВО «НВК «Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1», провів оглядову екскурсію закладом «Сучасний освітній процес крізь призму Нової української школи».

За результатами роботи у 2017/2018 навчальному році, заслуги в реалізації державної політики в галузі національної освіти, вагомий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління почесною грамотою, грамотами та подяками управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації нагороджені начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Літвінова В.П., директори Бобринецького НВО та ЗШ № 5 (Карпук В.В., Богданова А.Є), позашкільних закладів міста (Кундель В.Г., Обод К.В.), та вчителі пілотних класів (Бондаренко Н.В., Заїкіна Л.Б.).

Учасники засідання колегії відзначили творчий підхід педагогів освітніх закладів міста до реалізації освітніх завдань та висловили глибоку вдячність за отримані незабутні враження від перегляду виставки, уроків, ознайомлення з освітнім середовищем, новітнім підходом до організації життя сучасного закладу освіти; за титанічну працю, креативність і творчі здобутки, які продемонстрували педагогічні колективи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь