Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Поглиблений тренінг із ґендерно-орієнтованого бюджетувавння

Дата: 22.03.2018 17:21
Кількість переглядів: 542

22 березня відбувся поглиблений тренінг із ґендерно-орієнтованого бюджетувавння в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)» на якому були присутні заступник міського голови з соціально-гумонітарних питань Людмила Кривошея, керівник відділу економічного розвитку, торгівлі, інвестицій та інформаційної діяльності Євгеній Кулик та  жінки бобринеччини.

Поняття «ґендерно орієнтоване бюджетування» для України нове. Формувати та розподіляти державний чи місцевий бюджет за ґендерними особливостями українське Міністерство фінансів навчає Шведське міжнародне агентство міжнародного розвитку (Sida).

Оскільки казну на місцевому рівні наповнюють податки громадян, то справедливо, щоб усі платники податків, жінки і чоловіки, максимально використовували ті послуги, за які заплатили. Простіше кажучи, виділяючи гроші на заклади охорони здоров’я, освіти, спорту, соціальної політики, слід врахувати ґендерний аспект і пам’ятати, що потреби у дівчат та хлопців різні.

Активними були слухачі під час «Мозкового штурму» виявлення гендерних нерівностей, творчо підійшли до роботи в групах «Дерево цілей. Дерево завдань», під час яких набули корисних та нових знань.

Учасники тренінгу висловлюють слова вдячності тренеру Юлії Гончар та кординатору від проекту DOBRE Володимиру Нижнику за нові, цікаві знання та форми роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь