Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Бобринчани відсвяткували Івана Купала

Дата: 07.07.2016 15:52
Кількість переглядів: 1285

06 липня 2016 року на березі річки Сугоклії  Бобринецькою міською радою за підтримки Бобринецької районної організації Аграрної партії України проведено народне свято Івана Купала.

Це - одне з найпопулярніших язичницьких свят краси, молодості і самоочищення, які пам'ятає наша історія. Купало символізує найвищий культ – культ Сонця. Головними атрибути і символи свята – вогонь і вода. Традиції святкування Івана Купала дійшли до нашого часу. 

Одним з найбільш пам'ятних обрядів свята був пошук квітучої папороті. Вважалося, що тільки сміливі, чисті серцем і добрі люди можуть відшукати квітку папороті в ніч на Івана Купала. А той, хто відшукає, зможе розуміти мову тварин і навчиться знаходити заховані скарби. 

Коли милуєшся розмаїттям зелені, затишними куточками, високим небом, що віддзеркалюється у Сугоклії , мимохідь переконуєшся, що легенда про чарівну квітку папороті могла народитися саме тут, у нашому краї.

Міський голова Сніжко Валерій Вадимович привітав жителів громади та гостей міста зі святом, побажав,  щоб купальське вогнище оберігало їхні оселі від усього злого, вселяло любов і добро у душі і помисли.

Ініціатори та організатори свята: міський голова Сніжко Валерій Вадимович, керівник ПП "Агрофірма "Славутич" Крутько Юрій Миколайович та заступник голови районної організації Аграрної партії України Щіченко Олександр Кузьмович розпалили традиційне купальське вогнище. Пари стрибали через багаття,  намагаючись не відпустити долоні один одного, щоб бути разом довго і щасливо.

Свято Івана Купала неможливо уявити без ворожіння з вінками, які пускають на воду, прив’язавши до них свічку. Бажаючі мали змогу відвідати майстер-клас з плетення віночків. Дівчата з хвилюванням слідкували за плином своїх віночків, сподіваючись на кращу дівочу долю.


Невід’ємною частиною купальського вечора є пісні і танці. Вихованці Будинку дитячої творчості, додали запалу усім присутнім цікавою розважальною програмою, до якої входили не тільки пісні та танці, а й театралізоване дійство. Цікаві конкурси для глядачів проводили Водяний, Нептун та русалоньками.

 Святкування такого масштабу вже давно не бачила наша громада. На народні гуляння завітало близько тисячі людей. Було організовано підвезення мешканців громади на берег річки Сугоклія.

Для всіх бажаючих на території проведення свята працювали торгівельні точки з продуктами харчування та напоями. Присутні мали змогу поласувати смачною кашею, продукти для приготування якої  надала Бобринецька районна організація Аграрної партії України.

Захоплююче фаєр-шоу від кіровоградського театру вогню було вражаючим завершенням колоритного дійства.

Міський голова висловлює подяку за допомогу в організації та проведенні свята Крутьку Юрію Миколайовичу, керівнику ПП "Агрофірма "Славутич",  та ФОП Бурундуховському Роману Івановичу.  Гурину Леоніду Павловичу за організацію підвезення людей.  За організацію торгових точок  з продуктами харчування та напоями: Бобринецькому с/г технікуму директору Чорний Олег Вікторович ( хлібо-булочні вироби), ФОП Сокуренко О. ( продукти харчування та напої),  Гордієнко Ольга ( домашня кухня «У куми»), Кірічко Наталія та Сергій ( кухня швидкого приготування),  Погорілець Олександр ( солодка вата)

Директору Будинку дитячої творчості Обод Катерині Василівні та директору КП «Комунальник» Голику Анатолію Петровичу за допомогу в організації свята.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь