Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Пам’яті жертв Голодомору

Дата: 28.11.2016 13:43
Кількість переглядів: 924

Фото без опису

На долю українського народу випало чимало тяжких випробувань, але більшої трагедії, ніж Голодомор 1932-1933 років, історія України не знає. Голодомор 1932-1933рр. був не випадковим явищем природного чи соціального походження, а наслідком цілеспрямовано застосованого більшовицькою владою терору голодом, тобто геноцидом.

Голодомор – найжахливіша трагедія історії людства. За вражаючими масштабами втрат людських життів Голодомор 1932-1933 рр. можна порівняти тільки із втратами нашого народу під час Другої світової війни. Втрати населення України від голоду становлять близько 10 мільйонів осіб, понад третина них –діти.

26 листопада Україна та весь світ вшанували пам’ять жертв Голодомору.

У цей день на площі Незалежності біля адмінбудівлі за участю керівництва  міста та району, представників духовенства, колективу міської ради, шкіл міста, установ, організацій та небайдужих мешканців громади відбувся мітинг-реквієм. На площі виклали хрест із запалених лампадок в знак пам’яті про людей, яких прирекли на страшну, голодну смерть лише за те, що вони були українцями.

До присутніх звернувся обласний благочинний м.Протиієрей отець Юрій. У своїй промові отець Юрій закликав не забувати тієї жахливої трагедії,  винести уроки з подій минулого та запобігти поверненню гірких і драматичних сторінок історії, особливо в час, коли відновилася агресія з боку Росії. Сучасне покоління починає забувати ту трагедію і замість того, щоб прийти та вшанувати пам’ять невинних жертв тоталітарного режиму, проводить весь свій вільний час перед екраном телевізора чи комп’ютера. Тож Юрій Онисько ще раз закликав не бути байдужими до цієї трагедії нашого українського народу та допомагати ближньому.

О 16:00 всі присутні вшанували пам'ять загиблих загальнонаціональною хвилиною мовчання, після чого взяли участь у загальноукраїнській акції «Запали свічку!». Також перший заступник міського голови Валентин Висоцький разом з заступником міського голови з соціально-гуманітарних питань поклали квіти до пам’ятного хреста жертвам Голодомору та політичних репресій в Україні. У цей день ми об'єднуємось у єдиному національному пориві та вшановуємо пам'ять жертв страшної трагедії.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь