Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

В місті відбулися урочистості з нагоди 72-ї річниці Перемоги у Другій Світовій війні.

Дата: 10.05.2017 15:08
Кількість переглядів: 934

Фото без опису9 травня відбулися урочисті заходи з нагоди 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій Війні. Мешканці та гості громади  вшанували пам’ять героїв-визволителів, які загинули в бою, захищаючи рідний народ, визволили Батьківщину та Європу від коричневої чуми.Заходи розпочалися з урочистої ходи, яка брала свій початок від районного будинку культури, під час ходи учасники поклали квіти до пам’ятників загиблим вчителям та учням міста,  пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам та учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, до пам’ятних дощок загиблим учасникам АТО та Герою Небесної сотні Віктора Чміленка. Колона з представників місцевого самоврядування, ветеранів Другої Світової війни, воїнів-інтернаціоналістів, воїнів АТО та небайдужих мешканців громади, яка рухалася через живий коридор під звуки духового оркестру пройшла від районного будинку культур до пам’ятника Невідомому солдату де розпочався мітинг-реквієм. Міський голова Валерій  Сніжко звернувся до присутніх з вітальними словами та подякував ветеранам Другої Світової війни  за їх неоцінений подвиг в боротьбі з загарбниками та воїнам АТО, що сьогодні захищають Батьківщину на сході України. Також до присутніх звернулися: голова районної державної адміністрації Сергій Шевченко, голова  районної ради Олена Гадемська, військовий комісар Бобринецького військового  комісаріату Бобринецького району Микола Капітоненко та учасник антитерористичної операції Михайло Дерев’янченко.

Міський голова Валерій Сніжко вручив  відзнаки Кіровоградської області «За Мужність і відвагу» учасникам бойових дій, безпосереднім учасникам АТО на сході України Білану Сергію Анатолійовичу та Зозулі Сергію Івановичу. Валерій Вадимович також нагородив грамотою Бобринецької міської ради за мужність та відвагу, активну життєву позицію, самовідданість і високий професіоналізм, вагомий внесок у патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня перемоги: Капітоненка Миколу Петровича – військового комісара Бобринецького районного військового комісаріату;

Зороляка Олександра Михайловича -  учасника бойових дій.

та нагородив Почесною грамотою Кіровоградської обласної ради

Неклесу Олександра Дем’яновича – члена президії Бобринецької районної організації ветеранів України.

Слід відмітити учнів комунальних закладів "Навчально-виховний комплекс "Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1" та Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5, вокальний колектив КЗ ЦДЮТ, які брали активну учать в проведені та організації мітингу. Віршовані рядки та Пісні не залишили жодної байдужої душі та нагадали всім присутній про той страшний смерч війни, що пронісся нашою землею під час Другої Світової війни.

На прикінці мітингу присутні вшанували хвилиною мовчання героїв що відділи своє життя захищаючи Батьківщину,  в честь полеглих також пролунав салют. Міський голова, ветерани Другої Світової війни разом з учасниками сучасних бойових дій поклали квіти до пам’ятника Невідомому солдату.З нагоди свята міською радою було організовано святковий обід для учасників бойових дій на території літнього танцювального майданчика, а всі бажаючі мали нагоду скуштувати кашу.

Також на передодні свята міський голова Валерій Сніжко, заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань Людмила Кривошея та голова Бобринецької міської організації ветеранів України Лідія Беліченко відвідали ветеранів Другої Світової війни, які не могли з’явитися на урочистостях. Грамотами Бобринецької міської ради за особливу мужність і самопожертву, виявлені в боротьбі з фашистськими загарбниками за свободу і  незалежність Вітчизни, вагомий внесок у патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня Перемоги були нагороджені учасники Другої Світової війни:

Андрієнко Олексій Андрійович, Безсонов Григорій Іванович, Войнаровська Любов Григорівна, Ворніков Григорій Якович, Коваль Віра Яківна та Пономаренко Олександр Маркович.

Крім того Неклесу Дем’яна Дем’яновича було нагороджено Почесною грамотою Кіровоградської обласної державної адміністрації і обласної ради.  Хмарина Івана Васильовича нагородили Почесною грамотою Кіровоградської обласної ради.

Також відзнакою  Презедента України «Ювілейна медаль перемоги над нацизмом» нагороджено: Андрієнко Олексій Андрійович, Безсонов Григорій Іванович, Войнаровська Любов Григорівна, Ворніков Григорій Якович, Коваль Віра Яківна, Пономаренко Олександр Маркович, Неклеса Дем’ян Дем’янович, Колос Олександра Петрівна та Каркозашвілі Георгій Васильович. Всі перераховані вище ветерани отримали також вітальні листівки та продуктові набори від міськогоголови.

Ми ніколи не забудемо подвиг своїх дідів, прадідів у Другій Світовій війні. Солдатський подвиг в роки Другої Світової війни в пам’яті поколінь буде жити вічно.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь