Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Загальні Збори уповноважених представників органів місцевого самоврядування

Дата: 09.12.2016 15:05
Кількість переглядів: 973

9 грудня  в Києві проходять Загальні збори (Конференція) уповноважених представників органів місцевого самоврядування - членів Асоціації міст України. В зборах також бере участь Бобринецький міський голова Валерій Сніжко.

Відкрив Збори Голова Асоціації міст України Київський міський голова В.Кличко. Він  привітав учасників, та, зокрема, зазначив, що  в залі присутні 280 делегатів - представників громад-членів АМУ. Далі він повідомив, що сьогодні в АМУ 575 членів, протягом 2016 року до Асоціації міст України вступило 16 нових членів, серед яких 5 новостворених об'єднаних територіальних громад.Фото без описуФото без опису

Серед гостей заходу –  Прем"єр-Міністр України В.Гройсман, Віце-прем"єр-міністр Г.Зубко, народні депутати України, представники Кабінету Міністрів України та Адміністрації Президента України, експерти міжнародних проектів.

Після виконання Державного Гімну головуючий на засіданні Зборів Голова АМу В.Кличко надв слово для привітань.  

Представник Адміністрації Президента України В.Курінний виголосив привітання від Президента України П.Порошенка, в якому сказано, що за два роки реформи кількість об"єднаних громад подвоїлася. З метою сприяння децентралізаційній реформі Президент видав Указ «Про першочергові заходи з розвитку місцевого самоврядування в Україні на 2017 рік», який  Документ визначає одним із пріоритетів розвитку держави на 2017 рік підвищення правової, організаційної та фінансової спроможності місцевого самоврядування в Україні та покликаний вивести у наступному році процес добровільного об’єднання територіальних громад на завершальний етап.

Фото без опису

Вітання від Голови Верховної Ради України зачитав Голова парламентського Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування С.Власенко. 

До голів громад звернувся Прем'єр-міністр України В.Гройсман, який бере участь у заході.Фото без опису

Глава Уряду перш за все зазначив, що він вдесяте вже бере участь у Загальних Зборах АМУ, починаючи з 2006 року. Цього року символічно, що це відбувається у рік 25-річчя незалежності.

Починаючи з 2014 року, після революції Гідності, Уряд постійно спілкується з місцевим самоврядуванням та асоціаціями, зокрема й Аоціацією міст України. Реформа з децентралізації, яка нині реалізується, тримається на трьох китах: повноваження, фінансові ресурси та відповідальність. Громади демонструють успіхи в процесі реформи, хоча вона непроста. Тенденції до зростання місцевих бюджетів підтверджують це – за 11 місяців цього року місцеві бюджети виконані на 104%, отримали надходжень 44 млрд грн. А в житті це – шкільні автобуси, відкриття опорних шкіл, відремонтовані дороги, ФАПи та інше. Слід розуміти, що успіхи об’єднаних громад – це успіхи людей, які в них живуть.

В.Гройман підкреслив, що сьогодні Уряд є партнером місцевого самоврядування, громад та асоціації, яка представляє їх інтереси. Також Глава Уряду наголосив, що Уряд і надалі готовий працювати в діалозі .  

Прем’єр-Міністр України привітав міських, селищних, міських голів з всенародним святом – Днем місцевого самоврядування.

Далі робота Зборів продовжується у форматі відповіді-запитання. В Гройсман відповідає на запитання керівників громад.

Далі перед міськими головами виступив Голова Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування С.Власенко та привітав учасників з Днем місцевого самоврядування: «Роботу місцевого самоврядування не бачать, але завжди відчувають. Коли все працює – то питань немає. І хай так буде надалі». Він зупинився на питанні прийняття Закону про службу в органах місцевого самоврядування на повідомив, що документ погоджений Комітетом і готовий до прийняття у другому читання та в цілому. С.Власенко висловив переконання, що цей Закон буде прийнятий найближчим часом. Народний депутат переконав, що Комітет працює, щоб позиція органів місцевого самоврядування була почута, а АМУ є постійним партнером Комітету.

Народний депутат О.Продан, яка є представником Голови АМУ у парламенті, також привітала міських голів з Днем місцевого самоврядування. Зокрема, вона наголосила: «Коли ви працюєте – ви будуєте майбутнє України». Також вона подякувала Асоціації і підкреслила, що АМУ сильна, бо мери тримаються разом.

                                                                                                                     

                                                                                                                               За матеріалами Асоціації міст України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь