Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності

Дата: 04.10.2016 15:02
Кількість переглядів: 969

Фото без опису

Програма  підтримки місцевого самоврядування Агентства США з міжнародного розвитку – «Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності» (DOBRE) – котра стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу. Розпочатий 8 червня 2016 року, цей 5-річний проект розроблений таким чином, щоб підвищити спроможність керівництва новоутворених Об’єднаних Територіальних Громад ефективно реагувати на пріоритети громадян завдяки ефективному управлінню ресурсами, підвищенню якості комунальних послуг, стимулюванню місцевої економіки та підвищенню рівня залучення громадян

Мета DOBRE - створити можливості зростання та розквіту цих нових Об’єднаних Територіальних Громадах і водночас мотивувати та бути моделями для інших громад, котрі працюють над об’єднанням.

 DOBRE підтримуватиме Об’єднані Територіальні Громади в семи областях України – Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. В якості партнерів програми DOBRE, відібрані Об’єднані Територіальні Громади зобов’язуються брати активну участь у повному спектрі заходів та процесів DOBRE. Кожна Об’єднана Територіальна Громада підпише Меморандум порозуміння з DOBRE для підтвердження зобов’язань Об’єднаної Територіальної Громади брати повну участь, а партнерів з реалізації DOBRE – надавати різноманітну допомогу.

  В інформаційній сесії, що відбувалася в приміщенні Кіровоградської обласної ради для представників об’єднаних територіальних громад, або тих громад, що перебувають в процесі об’єднання, взяли участь  міський голова Сніжко В.В. та перший заступник міського голови Висоцький В.І. Під час сесії було роз’яснено інформацію про перший етап відбору громад для участі. в програмі Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності (DOBRE). Старт  проектуDOBRE у нашій області відбувся 5 вересня. В рамках проекту  на конкурсній основі  серед  об’єднаних територіальних громад з 7-ми областей України буде обрано 75 громад, в яких протягом 5 років буде реалізовано  програми загальним бюджетом 50 мільйонів доларів США

Програму на зустрічі представляли: Юлія Ткачук, експерт з питань громадянського представництва, програма DOBRE, Маїс Ваноян, експерт з послуг місцевого самоврядування, програма DOBRE, Максим Бурдавіцин, спеціаліст з послуг місцевого самоврядування, програма DOBRE, Наталія Ключник, заступник керівника виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних,Володимир Нижник, керівник виконавчої дирекції Кіровоградського регіонального відділення  ВАССР, Юлія Юненко, менеджер проектів  Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.

Спікери інформаційної сесії  розповіли, як програма DOBRE сприятиме втіленню реформи децентралізації в Україні та в Кіровоградській  області зокрема, які можливості відкриває участь у програмі для об’єднанихтериторіальних громад, детально зупинились на умовах конкурсного відбору, проконсультували, як заповнювати аплікаційну форму та які документи подавати для участі у відборі.

Бобринецька міська рада заповнила та надіслала аплікаційну форму, всі документи, які потрібні для участь у конкурсному відборі. Тож будемо мати надію,  що наша об’єднана територіальна громада ввійде в число громад, що стануть партнерами програми.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь