Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

II робоча зустріч групи стратегічного планування з експертами проекту «DOBRE»

Дата: 27.04.2017 14:58
Кількість переглядів: 863

Фото без опису

26 квітня в малому залі  Бобринецької районної державної адміністрації  відбулася друга зустріч експертів проекту «DOBRE” Андрія Кавунця та Радослава Шарлея з робочою групою по розробці Стратегічного плану розвитку Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади.  Метою зустрічі була презентація  результатів соціологічного дослідження та формування висновків для стратегічного планування. Опитування, що складалося з 41-го питання,  було проведено серед 352 домоволодінь на території Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади. За результатами даного опитування були визначені проблеми, які потребують першочергового вирішення, до яких ввійшли : дорожня інфраструктура, водопостачання та каналізаційна мережа, охорона здоров’я та дозвілля мешканців громади (можливість фізично та культурно розвиватися). Високу оцінку отримали діяльність закладів освіти, в свою чергу діяльність міського голови та міської ради  мешканці громади оцінили посередньо. Важливим фактором в опитувані було чи задоволені респонденти життям  в ОТГ,   майже 40% висловили, що їх життя в громаді цілком влаштовує, натомість 27,7 % мають бажання переїхати. Всі ці результати було опрацьовані спеціалістами проекту, на їх основі в подальшому будуть напрацьовані конкретні заходи та операційні цілі, що внесуть корективи у діагноз умов розвитку громади. Також були вислухані зауваження членів робочої групи, що також матимуть вплив на діагноз.

Наступним етапом стало напрацювання остаточної версії аналізу SWOT (попередня версія SWOT аналізу), в якому визначені сильні та слабкі сторони громади та зовнішні фактор, що мають позитивний чи негативний вплив на життя мешканців ОТГ та не залежать від діяльності самої громади.

Третім етапом стало напрацювання проекту бачення розвитку громади та визначення стратегічних цілей в довготерміновій перспективі. Як стверджує японська приказка «Бачення без діяльності – це мрії, дії без бачення – це жах». Під час цього етапу формували бачення громади, що описує бажану з точки зору мешканців картину в довготерміновій перспективі, як вона повинна конкретно виглядати, які функції вона повинна виконувати.

За результатами зустрічі були визначені стратегічні цілі громади, що базуються на визначених умовах розвитку громади (тобто на наявних внутрішніх перевагах, що з’являються завдяки можливостям, але в той же час враховуючи найбільш важливі внутрішні проблеми та зовнішні  загрози) і які визначають головні напрямки подальшого розвитку. Вони дозволять забезпечити чіткий поділ стратегії, групування окремих  конкретних цілей та завдань. Їх реалізація в прийнятній часовій перспективі повинна привести до досягнення бажаного стану розвитку громади, що зазначений в баченні.

Залишилося три зустрічі  на шляху до формування стратегічного плану розвитку Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади, наступна зустріч відбудеться 17 травня.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь