Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Тренінг «Ефективна взаємодія органів місцевого самоврядування та громади задля розвитку території»

Дата: 30.03.2017 14:43
Кількість переглядів: 933

28-29 березня делегація від Бобринецької  міської об’єднаної територіальної громади, до якої входили представники міської ради, депутатського корпусу, навчальних закладів міста та громадські активісти, взяли участь у тренінгу «Ефективна взаємодія органів місцевого самоврядування та громади задля розвитку території», що проводився громадською організацією «Територія успіху». Протягом дводенного тренінгу представники громади на чолі з заступником міського голови з соціально-гуманітарних питань Людмилою Кривошеєю пройшли навчання та поділилися досвідом з представниками громадських організацій.

Сергій Запорожан начальник управління внутрішньої політики м.Кропивницький розповів, як організовувалася  співпраця між Кропивницькою міською радою та громадськістю. Зокрема Сергій Віталійович розповів про формування громадської ради та громадського бюджету м. Кропивницький. Також він поділився методами вирішення проблем які існують у обласному центрі, більшість з них притаманні і нашому місту. Активно обговорили проблему обрізання дерев та залучення громадськості до життя міста.

Леонід Жовтило  поділився досвідом діяльності ГО  «Фонд розвитку ініціативи  громади» м. Мала Виска. Він розповів про діяльність громадської організації від її створення до сьогодення та на вів приклади, що зробила організація для громади міста Мала Виска.

Олена  Мірхайдарова представник ГО «Взаємодія» смт. Компаніївка, розповіла про історію створення, напрямки діяльності та основні заходи проекту. Пані Олена  показала, які приніс проект, а саме значну активізацію громади смт.Компаніївка.

Вікторія Талашкевич  координатор програми «Активні громадяни» поділилася досвідом по написанню проектівта  співпраці з BRITISHCOUNCIL Україна, розповіла та продемонструвала вже реалізовані проекти по всій Україна  та в м. Кропивницький зокрема. 

Зоя Лебедь під час сесії фасилітації «Як визначити проблеми громади» разом з  присутніми представниками нашої ОТГ визначили основні проблеми громади та визначили можливі шляхи їх вирішення.

В рамках тренінгу  також учасники завітали на зустрічі – презентація проекту «НАТО Радіо Марафон», яку провів Євгеній Фомін, керівник "Фундації прав людини", а також виступи керівництва Центру інформації і документації НАТО в Україні – це була заступниця директора Центру Вікторія Цієменіте і керівниця проектів Центру Світлана Ротаєнко

В результаті тренінгу  представники Бобринецької ОТГ обмінялися досвідом та отримали важливі знання від тренерів-консультантів з організації ефективної взаємодії органів місцевого самоврядування та громади задля розвитку території.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь