Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Семінар-практикум «Практичні аспекти електронного декларування»

Дата: 24.03.2017 14:33
Кількість переглядів: 883

24 березня  в комунальному закладі "Навчально-виховний комплекс "Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1" міською радою було проведено семінар-практикум «Практичні аспекти електронного декларування» для посадових осіб місцевого самоврядування, депутатського корпусу, керівників підприємств, установ та організацій Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади. Для всіх присутніх головний  спеціаліст з питань протидії корупції Управління Держпраці у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко роз’яснила питання, що стосуються електронного декларування доходів.

Зокрема, Ангеліна Миколаївна  акцентувала увагу присутніх, що з  1 січня 2017 року, відповідно до норм Закону України «Про запобігання корупції», розширено коло осіб, які зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати електронну декларацію за минулий рік шляхом заповнення її на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції за формою, що визначається цим агентством.

Фахівець Управління детально роз’яснила порядок отримання електронного цифрового підпису, надала відповіді на численні запитання, які виникали в присутніх з даних питань. Розповіла про обсяги декларування і відповідальність за неподання декларації або умисне приховування даних. Звернула увагу на можливість подання виправленої декларації за ініціативою декларанта протягом 7 днів після її подання. Наголосила на необхідності неухильного дотримання термінів подачі електронних декларацій (з 01 січня по 31 березня 2017 року).

Дане навчання – це ще один крок у напрямку забезпечення прозорості діяльності посадовців та реалізації ефективної загальнодержавної системи запобігання та протидії корупції, передбачених Антикорупційною стратегією на 2015-2017 роки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь