Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Міська рада долучилася до відзначення Дня вишиванки

Дата: 19.05.2017 13:52
Кількість переглядів: 936

Фото без опису

18 травня  вся Україна відзначає неофіційне свято, присвячене традиційному національному вбранню — вишиванці. День вишиванки було засновано в 2007 році, і відтоді він щорічно відзначається в третій четвер травня.  свято, яке має на меті зберегти народні традиції створення та носіння вишитого українського одягу.

Дані археологічних розкопок і свідчення мандрівників і літописців підтверджують, що вишивання як вид мистецтва існує з незапам’ятних часів. Вишивання сорочок з давніх давен органічно увійшло в життя народу, воно втілює в собі всі його естетичні принципи, ідеали добра та краси, прагнення до довершеного і витонченого. Наш народ ставився до вишиванки як до святині. Вони передавалися з покоління в покоління, з роду в рід, береглися як реліквії. Сьогодні вишиванка не просто одяг – це символ української свободи та нескореності.   

Бобринецька міська рада також в цей день майоріла національними орнаментами. Працівники  всіх відділів, секторів, комунальних закладів, установ та підприємств міської залюбки одягнули свої вишиванки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь