Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Учитель року: конкурс чи свято таланту

Дата: 30.12.2016 13:49
Кількість переглядів: 875

Фото без опису

Час – дивний художник картини світу.І сама реальність нашіптує йому на вухо палітру кольорів, вимагає змінювати уже звичні полотна, робити часто невиправдані, а інколи і дивні рухи пензля. Лишез погляду століть ти розумієш: зміни варті затрачених фарб і сил, бо вони і є рухом до досконалості, до майбутнього.

Жодна з галузей людського життя так не зазнає змін і трансформацій, як освіта. Вона зобов’язана йти на крок уперед, бо це робота не одного дня чи року, її результат запрограмований на десятиліття. І саме від кожного конкретного педагога залежить розвиток держави і суспільства в майбутньому. Він несе відповідальність за формування нового покоління, за розвиток нової генерації мислителів і творців. А для цього потрібно бути творчою особистістю, здатною до постійного вдосконалення, змін за покликом часу. Вчитель знаходить нові підходи до учня, прагне бути цікавим для покоління користувачів андроїдів і крутих гаджетів.

27 грудня 2016 року у приміщенні Комунального закладу «Навчально-виховного комплексу «Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» відбулося свято, що зібрало знавців дитячих душ, провідників у світ знань і мудрості – очний етап І (міського) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017». Це і конкурс професійної майстерності, і свято вчительської душі. Цей конкурс допомагає визначити кращих педагогів, підвищує статус педагогічної професії, привертає увагу громадськості до проблем освіти.

У цьому році боротьба за звання найкращого педагога проходила в номінаціях «Біологія», «Інформатика», «Початкова освіта», «Музичне мистецтво». У конкурсі професійної майстерності взяли участь 6 педагогів:

вчитель біології КЗ «НВК «Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» Сакалош Людмила Василівна,

вчитель біології КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5» Сокач Людмила Василівна,

вчитель інформатики КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5» Волошин Валерій Борисович,

вчитель інформатики КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Гичко Артем Олександрович ,

вчитель початкових класів КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5» Маліновська Тетяна Миколаївна,

вчитель музичного мистецтва «НВК «Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» Бондаренко Микола Володимирович.

Конкурсанти ще раз довели, що творчість учителя не має меж.

Очному туру передував перший (дистанційний) тур, у ході якого за визначеними критеріями оцінювалися власні блоги конкурсантів, де розміщені педагогічні напрацювання, методичні цікавинки, навчальні та виховні проекти, дослідження.

Очний тур складався із таких конкурсних випробовувань: «Самопрезентація», «Навчальний проект» та «Майстер-клас», у ході яких конкурсанти мали змогу розкрити свої професійні здібності та ознайомити присутніх з родзинками своєї педагогічної майстерності. Учасники конкурсу показали не просто володіння різноманітними методами і формами навчання, а готовність удосконалювати свої знання та вміння, щоб зацікавити учнів.

Цьогорічний конкурс став справжнім святом педагогічної майстерності.

З вітальними словами до учасників свята звернулася начальник відділу освіти, молоді та спорту Бобринецької міської ради Літвінова Вікторія Петрівна. Вона подякувала педагогам за сумлінну працю, високий професіоналізм, неповторність та творчу наснагу. Відчутною була підтримка шкільних педагогічних колективів.

За участь у конкурсі усі учасники отримали грошові винагороди, солодощі, квіти.

Бажаємо конкурсантам яскравого горіння, творчого піднесення, душевної рівноваги, уміння вчитися і вчити інших. Вчителі переконали присутніх, що не міліє криниця освітянської душі, а дійсно багата на талановитих педагогів є Боринецька земля.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь