Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Літній відпочинок та оздоровлення школярів Бобринецької ОТГ

Дата: 15.06.2017 13:46
Кількість переглядів: 1033

Фото без опису

Літо – чудова пора для відпочинку, подорожей та звичайно, оздоровлення і відновлення дитячого організму, накопичення сил для втілення в життя дитячих задумів та бажань.

 Підготовка до відпочинку дітей проводилася під особистим контролем міського голови Сніжка В.В. Враховуючи те, що в минулому році район не здійснював  оздоровлення для дітей, міська рада вжила заходи, щоб оздоровча компанія в 2017 році мала відповідний рівень.

Заздалегідь були враховані  пропозиції, вподобання дітей, батьків та творча ініціатива  педагогічних колективів

З 29 травня 2017 року для 318 школярів (з них - 81 дитина пільгових категорій) розпочалася зміна в 4 пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста.

З 1 червня розпочато оздоровчу кампанію у міських дошкільних навчальних закладах.

Всі навчальні заклади міста своєчасно та якісно здійснили підготовку до відпочинкового періоду.

На базі КЗ «НВК «Гімназія – ЗШ І-ІІІ ступенів №1» працював табір «Веселятко», на базі КЗ «ЗШ І-ІІІ ступенів № 5» - «Здоров’я», на базі КЗ «ЗШ І-ІІ ступенів № 3» - «Зелений клин», на базі КЗ «ЗШ І-ІІ ступенів №4 – «Веселка».

Школярі мали можливість одночасно поєднувати відпочинок, спорт         і розваги з пізнавальною діяльністю. Кожен день у таборі був тематичним: день природи, музики, казки і посмішок, день таємниць, Нептуна, здоров’я, безпеки, гумору, туризму, день дружби та інші.

Для дітей були організовані захоплюючі ігри, конкурси, гуморини, караоке, туристичні стежини…А між розвагами – мандрівки пізнавальними станціями: «Англомовна», «Умілі ручки», «Спортивна», «Театральна», «Дослідницька», «Музична».

У таборах працювали гуртки за різними напрямками: історичні, спортивно-туристичні, трудові, англійської мови.

Незабутні враження залишились у дітей після екскурсійних поїздок.                       Кожен табір мав можливість безкоштовно (за рахунок міської ради) відвідати та познайомитися з пам’ятними місцями м. Кропивницького та розважитися на атракціонах дендропарку. Також відвідали Черкаський зоопарк, Уманський дендропарк «Софіївка». Вихованці прилучилися і до пізнання рідного краю, побувавши на екскурсіях у районному краєзнавчому музеї              ім. М.К. Смоленчука. Побували у міській дитячій бібліотеці, здійснили подорожі «Туристичними стежками Бобринеччини». Захоплююча заочна мандрівка була проведена до Японії в рамках дня Японії в таборі «Веселка».

З метою ознайомлення школярів із традиціями та звичаями українського народу у таборах проводилися інсценізації українських казок, дні народознавства, народної музики, конкурси знавців українських загадок, приказок, прислів’їв та пісень, змагання на кращого художника, співака, читця.

У рамках Всеукраїнського Олімпійського дня проведено міське свято на СК «Олімпієць», шкільні Спартакіади.

У дитячих садках № 1 «СОНЕЧКО» та  №2 «РОМАШКА» проведено спортивні розваги «Ми малята-дошкільнята»; вікторини «Ми родом з дитинства»; показ настільного театру, ігри-естафети; самостійна художня діяльність, малювання на асфальті, спортивні розваги, виставки малюнків, вікторини. Урочисто пройшов флешмоб «Хай сонцю і квітам всміхаються діти» у дошкільному навчальному закладі №2 «РОМАШКА». Про це подбала міська рада та батьки дітей.

З нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей міською радою було організовано свято під назвою «Місто дитячих мрій», яке проходило у парку ім. Кропивницького.

Для учасників свята працівники дошкільних навчальних закладів міста та КЗ «ЦДЮТ» організували цікаві розваги: спортивно-розважальну гру «Зірничка» та захоплюючий квест. Малюки та школярі демонстрували свої таланти та вправність на облаштованих зупинках: «Туристична», «Хореографічна», «Спортивна», «Казкова» та інших. А приємним сюрпризом для кожного в цей день, було отримання солодощів (морозиво, цукерки, солодка вата) від міського голови .

Окрім того, у літній сезон суттєво зростає вміст вітамінів і мінеральних речовину у дитячому раціоні за рахунок використання свіжих овочів та фруктів.Тож діти об’єднаної територіальної громади були забезпечені раціональним та збалансованим харчуванням. На харчування дітей у пришкільних таборах міською радою виділено 100 тис. грн. з місцевого бюджету. Орієнтовна вартість 1 дітодня в таборах становить 22 грн.

Школярі із задоволенням смакували борщі, супи та каші,молочні,  м’ясні та рибні страви, салати із свіжих овочів, фрукти, соки, компоти, бутерброди з маслом, твердий сир, печиво та цукерки.

Непомітно промайнули 14 днів, і ось уже лунають фанфари, які сповіщають про закриття табірної зміни.

Проте літо продовжується, і незабаром 47 дітей пільгових категорій будуть оздоровлені в санаторії «Чайка», в селі Лазурному Херсонської області на узбережжі Чорного моря за путівками придбаними міською радою.

Тож гарного всім відпочинку та приємних вражень!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь