Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Підписання трьохсторонньої угоди між Бобринецьким міським парламентом дітей, Бобринецькою міською радою та батьківською радою комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості».

Дата: 02.12.2016 13:37
Кількість переглядів: 938

Фото без опису

01 грудня відбулося спільне засідання шкільного та студентсько - учнівського парламенту Бобринецької міської ради. Засідання скликали з метою навчання лідерів учнівського парламенту нашого міста та для підписання тристоронньої угоди між Бобринецьким міським парламентом дітей, Бобринецькою міською радою та батьківською радою комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості». В зібрані брали участь міський голова Сніжко Валерій Вадимович,  керівник гуртка місцевого самоврядування Бобринецького ЦДЮТ   Щіченко Н.І., заступник міського голови з соціально – гуманітарних питань, куратор учнівсько-студентського парламенту міської ради Кривошея Л.П., голова батьківської ради КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» Бондаренко Наталія Анатоліївна, батьки школярів міста,волонтер Антоніна Горбанець, вчитель захисту Вітчизни Алєксєєнко Микола Олександрович,члени шкільних парламентів дітей.

На початку засідання всі присутні заслухали звіт від голови Бобринецького МПД  Щіченко Вікторії  про чергову V сесії ХІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей, в якій брали участь члени Бобринецького міського парламенту дітей.

21 жовтня цього року відбулася перша сесія новоутвореного Бобринецького МПД. Про рішення сесії коротко проінформувала Шаріфова Заріна. Парламент дітей прийняв рішення виконати цілий ряд проектів  і заходів. Але без підтримки дорослих деякі його пункти діти здійснити не в змозі. Тож представник парламенту дітей  звернувся з проханням моральної та фінансої  допомогти міської влади та дорослих у деяких заходах, а саме:  Бобринецький міський парламент дітей запланував на міжсесійний період організувати до Дня святого Миколая свято для дітей школи- інтернат. В співпраці з місцевою владою провести  акцію «Посади дерево» для озеленення нашого міста. Крім того, на виконання резолюції інтернет-конференції «Україна на шляху  у майбутнє» запропонували, спільними зусиллями облаштувати і оздобити зупинки місцевого сполучення у нашій громаді.

Співробітництво органів дитячого самоврядування з владними структурами, громадськими організаціями – дуже важливий чинник ефективної, успішної діяльності задля досягнення поставлених завдань.

Міський голова Сніжко Валерій Вадимович в своєму виступі  запевнив представників студентсько-учнівського самоврядування  та всіх присутніх, що міська рада завжди співпрацювала та буде співпрацювати з дитячим парламентом, закликав не бути байдужими у наш нелегкий час юних мешканців громади, допомагати морально, чи то фізично людям, які того потребують. Валерій Вадимович також проінформував парламент дітей щодо діяльності територіальної громади, у якій вони мешкають. Це допоможе їм орієнтуватися в громадському і суспільному житті міста, визначить ті напрямки роботи, за якими можна буде рухатись разом із владою міста у вирішенні проблем, які турбують не лише доросле населення, а й підростаюче покоління.

Зі структурою та принципами діяльності депутатського корпусу Бобринецької міської ради розповіла всім присутнім депутат міської ради Жовтенко Ольга Миколаївна.

На сьогодні однією з найбільш проблемних ситуацій як для країни, так і для нашого міста є антитерористична операція на Сході України, в якій беруть участь і наші земляки. Про свою волонтерську діяльність розповіла Антоніна Горбанець, яка також закликала дітей бути патріотами своєї держави адже саме від них залежить майбутнє нашої країни. Про роботу Бобринецького МПД в даному напрямку доповіли члени міського парламенту дітей Ліщук Анастасія та Степанова Вікторія.

Вчитель захисту Вітчизни Микола Олександрович Алєксєєнко познайомив присутніх як правильно чинити, коли знайшов вибухонебезпечний предмет. Адже з часу проведення антитерористичної операції почастішали несчасні випадки в результаті необережного поводження зі зброєю. Микола Олексійович також показав як можуть виглядати вибухонебезпечні предмети.

Результатом засідання стало підписання тристоронньої угоди про співпрацю між Бобринецьким МПД, Бобринецькою міською радою та батьківською радою КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості». Зустріч була дуже насиченою, навчання лідерів – цінним, а підписання тристоронньої угоди дає нам надію на тісну взаємну працю і підтримку. Міська влада, батьки школярів та діти – міцна, дієва команда, яка вміє дійти згоди і вирішує ті питання, які сьогодні є важливими для кожного із нас.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь