Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Тренінг «Навички ефективної комунікації, успішні презентації»

Дата: 27.01.2017 13:16
Кількість переглядів: 2106

24 січня заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань Людмила Кривошея разом з членами міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні можливості» взяли участь у тренінгу «Навички ефективної комунікації, успішні презентації», що відбувся у місті Кропивницький. Тренінг провела тренер-консультанттворчого центру ТЦК  Любов Лук’янцева за підтримки Кіровоградської  Асоціації  Громадські ініціативи та Національного Демократичного інституту.  Тренінг був розділений на вісім сесій, під час кожної учасники тренінгу розглядали окремі питання  та підвищували свої  навички ефективної  комунікації.  Під час  першої вступної сесії відбувалося знайомство учасників,  кожна депутатка  презентувала себе,  розповіла про свої успіхи в програмі « Жінка – 50% успіху України», зокрема про створене в Бобринецькій міській раді  міжфракційного депутатського об’єднання жінок депутаток - «Рівні можливості» до якого входить шість з одинадцяти депутаток Бобринецької міської ради а саме: Жовтенко О.М. – керівник об’єднання, Горбанець А.С.,  Коновальчук В. Г., Кривошея Л.П. Телих Н.В. та Торіна С.В.

Другим етапом стало визначення поняття «комунікація» та принципів ефективної комунікації.  На цьому етапі тренер-консультант разом з учасниками тренінгу визначили, що  комунікація – це будь-який контакт людини з людиною, взаємодія між людьми. Комунікація завжди є тривалим процесом, що перебуває у стадії пошуку порозуміння і згоди. Присутні отримали знання та навички з подолання  бар’єру комунікації різного типу, адже  саме бар’єри комунікації, які являють собою психологічну перешкоду, заважають процесу адаптації людини до нових факторів зовнішнього середовища.

На  тренінгу  всі присутні також отримали навички з удосконалення   в своєму спілкуванні вміння вербальної та  невербальної комунікації. Удосконалення цих вмінь є невід’ємною частиною розвитку особистості, що веде соціально активне життя. Ці вміння допомагають краще розуміти свого співрозмовника.

В заключній частині тренінгу  учасники удосконалили свою презентаційні навички. Презентація – в широкому розумінні будь-який публічний виступ з представлення проекту, програм тощо. Його метою є вплив, переконання,спонукання до дії, а не  просто повідомити інформацію. Вміння грамотно будувати свою презентацію та дотримання етикету її ведення є вкрай важливим для  представників місцевого самоврядування, адже робота з громадськістю це основа з якої і починається діяльність органів влади.

Результатом тренінгу стало відточення вміння спілкування та розуміння свого співрозмовника, побудови досконалої презентації та її правильного донесення до слухачів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь