Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Масляну святкували, зиму проводжали

Дата: 27.02.2017 13:15
Кількість переглядів: 916

Фото без опису

25 лютого в нашій громаді відзначили одне з найстаріших свят слов'янських народів – Масляну.Справжня забава, яка зберегла свої обряди в наші дні з язичницької культури.За традицією весь тиждень  люди ходили в гості та запрошували до себе сусідів на смаколики.  Тож Бобринецька міська рада запросила всіх бажаючих відсвяткувати Масляну в Дібрівському сільському клубі разом.

Свято розпочалося з привітань, до всіх присутніх з щирим словами звернулися заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань  Людмила Кривошея,  депутат міської ради  Любов Жукова та  заступник голови районної організації Аграрної партії України Олександр Щіченко.

Настрій, що панував у сільському клубі був справді святковим. Масляну святкували з піснями та яскравою концертною програмою, цікаво було усім – від найменших до найстарших. Присутніх  зачаровували  своїми піснями Марина Гордус, Валентина Змикало, Валентина Ященко, Вікторія Тесцова, вихованці комунального закладу « Центр дитячої та юнацької творчості» під керівництвом керівника вокального гуртка Телих Н.В., ведучі Максим Діденко та Олена Балдич  разом з місцевими талантами. Гості свята, які з’їхалися до сільського клубу з усієї громади, весело  зустрічали Весну та проводжали Зиму. Завершилася святкова програма народними іграми. Діти та дорослі з великим азартом та задоволенням брали участь різноманітних конкурсах. Апогеєм свята стало традиційне  спалення опудала, що символізує прощання із зимою та зустріч весни. Право запалити опудало надали першому  заступнику міського голови Валентину Висоцькому та депутату міської ради Олександру Ісакову.

 Традиційно Масляна неймовірно смачне і ситне свято, тому по закінченню всі охочі могли змогу поласувати запашними млинцями з варенням або медом, випити гарячого чаю та почастуватися кашею.

Свято вдалося справді сонячним, недарма воно символізує наближення весни та завжди було запорукою гарного настрою.

Бобринецька міська рада висловлює слова щирої вдячності всім, хто допомагав в організації свята та приймав активну участь в дійстві. Особлива подяка керівнику агрофірми «Славутич» Юрію Крутьку  за надання продуктів для частування гостей свята.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь