Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Автомобільний безлад в центрі міста

Дата: 18.07.2016 12:46
Кількість переглядів: 1112

Питання, пов'язані із зупинкою та стоянкою, часто є причиною непорозуміння між водієм і співробітниками поліції. У містах порушення правил зупинки та стоянки є, мабуть, одним з найбільш поширених порушень правил дорожнього руху.

Кожен водій повинен чітко знати різницю між зупинкою та стоянкою. Згідно   п. 1.10 ПДР, зупинка - це припинення руху транспортного засобу на час до         5 хвилин, або більше, якщо це необхідно для посадки (висадки) пасажирів чи завантаження (вивантаження) вантажу, виконання вимог ПДР (надання переваги в русі, виконання вимог регулювальника, сигналів світлофора тощо). Відповідно, стоянка - припинення руху на час більше 5 хвилин з причин, не пов'язаних з посадкою (висадкою) пасажирів, або завантаженням (вивантаженням) вантажу, виконанням вимог ПДР (надання переваги в русі, виконання вимог регулювальника, сигналів світлофора тощо). Потрібно пам'ятати і про те, що дія знаків «зупинка заборонена» і «стоянка заборонена» поширюється лише на той бік дороги, на якій вони встановлені.

Проблема пов’язана з зупинкою та стоянкою є надзвичайно актуальною і для нашого міста, адже ці правила дорожнього руху постійно порушуються автовласниками нашої громади. У зв’язку з  цим складною є дорожня обстановка, яка складається в центральній  частині м. Бобринець, на відрізку дороги по вул. Базарна (Комсомольська) від вул. Вознесенська (Дзержинського) до вул. Миколаївської (Леніна) особливо у базарні дні. На цьому відрізку дороги встановлено знак «Зупинку заборонено» який діє на ліву сторону проїжджої частини. Встановлення знаку  було затверджено  рішенням                         № 156   від  23 грудня  2015 року виконавчого комітету Бобринецької міської ради. Та зараз ми можемо спостерігати, що дані знаки ігноруються автовласниками, що негативно впливає як на рух по проїжджій  частині,  так і на безпеку пішохідного руху по вулиці Базарна (Комсомольська), адже дана вулиця є однією з найбільш багатолюдних, на ній розташована школа, перукарня та велика кількість магазинів. Тож міська рада турбуючись про безпеку своїх громадян та з метою спрощення дорожньої обстановки встановила знаки «Зупинку заборонено».

Шановні жителі громади закликаємо вас дотримуватися  правила дорожнього руху та звертайте увагу на дорожні знаки.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь