Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Ой на Івана, та й на Купала

Дата: 07.07.2017 12:18
Кількість переглядів: 1058

Фото без опису

Минув цілий рік віддтоді, як палахкотіло над водами Сугоклії купальське вогнище. Дівчата, що пускали на воду вінки і загадували бажання, стали старшими на рік.  Та в цьому році, незважаючи на несприятливі погодні умови, жителі та гості Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади зустріли разом першу купальську зірочку, помріяли про судженого та за допомогою великої ватри розвіяли незгоди по вітру.

Свято зібрало багато гостей на мальовничому березі річки Сугоклії. Жоден з присутніх не сумував, дорослі насолоджувалися чудовою концертною програмою, яку підготували вихованці та колектив комунального закладу «Центр юнацької та дитячої творчості»,  а діти розважалися в ігровій зоні та  на атракціонах. Також всі бажаючі мали змогу отримати справжнє купальське фото на території фото зони.

У будь-яке свято кожен з нас хоче чути хороші слова, побажання й вітання. На святі гармонії людини і природи присутніх за дорученням міського голови Валерія Сніжка  привітали  перший заступник міського голови Валентин Висоцький та заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань Людмила Кривошея.

На території купальських розваг були відкриті різні святкові послуги. Це і майстер-клас із виготовлення купальських віночків для дівчат,  боді-арт та торгівельні точки з продуктами харчування та виробами народних умільців. Гості свята також мали змогу поласувати смачною кашею та гарячим чаєм.

Під час розважальної програми розіграли святкову лотерею, а також проведено конкурси: на найдовшу дівочу косу, найпишніші чоловічі вуса та на найсильнішого козака серед присутніх. Отож на території свята  панував гарний настрій, гості свята насолоджувалися прекрасним дійством,  що панувало на сцені, отримували задоволення від спілкування  з природою та один з одним.

Дійство було насичене народними традиціями, дівчата мали змогу запустити свої віночки на воду та дізнатися свою долю. Та найяскравішим моментом дійства купальської ночі стало запалення вогнища, честь запалити яке міський голова Валерій Сніжко доручив першому заступнику міського голови Валентину Висоцькому.  Молодь взявшись за руки водили хоровод навколо вогнища та співати купальську пісні.

На завершення свята для була організована пінна дискотека.

Свято завершилося та дух єднання з природою та святковий настрій ще довго панувати в душі кожного, хто приєднався до дійства.

Дякуємо всім, хто завітав на свято та тим, хто доклав неймовірних зусиль, щоб свято відбулося на високому рівні.

Свято та прекрасне дійство відбулося за підтримки міського голови Валерія Сніжка. Особлива подяка працівникам та вихованцям комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості», голові районного осередку Аграрної партії України Юрію Крутьку, приватним підприємцям Юрію Кучубею, Оксані Сокуренко, директору  ПТУ №32 Андрію Запрожцю та колективу, начальнику Бобринецького УЄГГ Руслану Охремову та працівникам комунального підприємства «Комунальник», на чолі з директором  Станіславом Торіним, які надзвичайно вклали великий вклад в організацію свята.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь