Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

9 листопада - День української писемності та мови

Дата: 09.11.2016 11:07
Кількість переглядів: 971

Фото без опису

День української писемності встановлено 9 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови». В Указі зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця».

Знати і шанувати рідну мову – означає шанувати свою державу, бути освіченою і вихованою людиною. Ми, сучасні українці, повинні зберегти рідне слово і передати його наступним поколінням. Без усвідомлення себе як нації, без поваги до державної мови і культурних цінностей свого народу, неможливо уявити наше майбутнє.

У День української писемності та мови у прямому ефірі “Українського радіо”, телеканалу UА:Перший  та на YouTube-каналі, проводиться  “Диктант національної єдності”. Цю акцію започатковано 2000 року. Відтоді щороку всі охочі можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та не стільки з’ясувати, чи добре знають українську мову, як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь