Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Школи - законні. Випускники отримають дійсні атестати.

Дата: 10.09.2016 10:51
Кількість переглядів: 1041

Фото без опису

Як і планувалося,  9 вересня  свою роботу завершила робоча група, яка була створена 2 вересня першим  заступником голови обласної державної адміністрації Коваленком С. П. До складу комісії входили Директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Таборанський В.П, міський голова Сніжко В.В. голова Бобринецької районної ради Гадемська О.А., голова Бобринецької  районної державної адміністрації Шевченко С.А., депутати  міської та районної ради. Основним питанням була діяльність новостворених шкіл Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади. Представники з області дали остаточні відповіді на питання, які турбували громадськість, основними з яких були:

  • Міські школи, як комунальні заклади,  утворені на законних підставах і діють згідно чинного законодавства. Утворення комунальних закладів-шкіл в приміщеннях міських шкіл було єдиним можливим правильним рішенням для того, щоб школи могли функціонувати і діти могли навчатися. Районна рада передала громаді тільки приміщення без самих шкіл  на 1 рік, що було необдуманим рішенням з боку районної ради, оскільки  тепер вони мають чотири школи, в яких немає ні вчителів, ні учнів. Заступник губернатора наголосив, що питання цих чотирьох шкіл потрібно негайно вирішити: або скасувати школи як юридичні особи, або призупинити їх діяльність.
  • Було зазначено, що в цьому році випускники міських шкіл отримають атестати, які в будь-якому випадку будуть дійсними. Згідно чинного законодавства атестацію новостворені школи проходять  не раніше, як через рік та не пізніше двох років від їх створення.  Директор  департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації  Таборанський В.П  запевнив, що всі міські школи пройдуть атестацію, оскільки показують високий рівень підготовки дітей з навчальних дисциплін та знаходяться на п’ятому місці  в області у рейтингу освітніх закладів.  Щодо ліцензії, яку так хотіли бачити представники району, було повідомлено, що ліцензуванню  згідно чинного законодавства підлягають тільки приватні навчальні заклади, а міські школи не є такими.
  • Що до діяльності НВК Гімназії №1 повідомили, що нічого не зміниться, окрім рівня освіти, який з поліпшенням умов повинен зростати. Це стосується і інших шкіл міста.
  •  БДТ та ДЮСШ стали найбільш проблемними питаннями, оскільки колективи з районних закладів перешли до закладів громади, а районна влада відмовилася передавати дані приміщення громаді. Робоча група вирішила, що певний час на території міста будуть діяти  БДТ та ДЮШС як району, так і громади.

 

Представники робочої групи дали вичерпні відповіді на питання, які довгий час турбували представників громадськості та провели роз’яснення щодо шкіл міста.   Тож сподіваємося, що в майбутньому не буде потреби в створенні подібних робочих груп з представниками обласної влади і всі питання будуть вирішуватися на місці.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь