Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Справа освітянського життя –це формування майбутньої української нації!

Дата: 31.08.2017 10:47
Кількість переглядів: 1003

Традиційно склалося, що напередодні нового навчального року педагогічна спільнота міста збирається на серпневу конференцію, завдання якої полягає в тому, щоб проаналізувати діяльність закладів освіти за минулий навчальний рік, визначити пріоритетні напрямки роботи щодо реалізації державної політики в системі дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, відзначити досягнення, позитивне в роботі педагогічних колективів, а разом із тим загострити увагу на нагальних проблемах, що стоять сьогодні перед освітянами, визначити основні завдання та намітити шляхи їх вирішення.

30 серпня 2017 року в актовій залі Комунального закладу  «НВК «Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» Бобринецької міської ради відбулася пленарна частина серпневої конференції освітян міста.

Для учасників конференції було організовано брейк-каву та смачні кондитерські вироби, які були виготовлені на новому пекарському обладнанні, придбаному завдяки турботі міського голови, депутатського корпусу.

У роботі конференції взяли участь:

Сніжко Валерій Вадимович - міський голова, Кривошея Людмила Петрівна - заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань, Літвінова Вікторія Петрівна – начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради, Цесарська Лариса Наумівна – голова райкому профспілки працівників освіти і науки України, заслужений працівник профспілки працівників освіти і науки України, представники Бобринецького районного управління Держпродспоживслужби, Бобринецького районного відділу управління ДСНС України у Кіровоградській області, керівники та педагогічні колективи загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних  навчальних закладів.

Почесними гостями на зібранні були Запорожець Тетяна Миколаївна – головний спеціаліст відділу державно-громадського управління освітою Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, Таборанський Володимир Петрович – начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації.

Учасники конференції та гості ознайомилися з педагогічною виставкою - вернісажем педагогічної творчості «Освітній простір м. Бобринця: ІННОВАЦІЙНІСТЬ, ДОСТУПНІСТЬ, ЯКІСТЬ», на якій колективи навчальних закладів міста презентували свої творчі здобутки. У процесі перегляду відбувалося живе спілкування запрошених з представниками педагогічних колективів, під час якого педагоги звітували про проведену роботу та ділилися творчими планами на наступний навчальний рік. Матеріали, представлені на вернісажі, вражали змістовністю, креативністю, творчим підходом до нагальних проблем діяльності закладів освіти в умовах реалізації нових Державних стандартів освіти.

Головний спеціаліст відділу державно-громадського управління освітою Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Запорожець Тетяна Миколаївна, начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Таборанський Володимир Петрович, міський голова Сніжко Валерій Вадимович, начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Літвінова Вікторія Петрівна, голова райкому профспілки працівників освіти і науки України, заслужений працівник профспілки працівників освіти і науки України Цесарська Лариса Наумівна вручили трудові книжки двом молодим спеціалістам, які влилися в педагогічні колективи міста, і щиро привітали їх з початком трудової діяльності.

Тетяна Миколаївна Запорожець звернула особливу увагу на те, що у  2017/2018 навчальному році розпочинається запровадження  пілотного проекту з реалізації нового державного стандарту початкової освіти у рамках реформи «Нова українська школа», до якого в складі 100 шкіл України долучаються і чотири навчальні заклади Кіровоградщини. Відрадно, що одним із визначених закладів-учасників проекту є Комунальний заклад «НВК «Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» Бобринецької міської ради.

Концепція проекту «Нова українська школа»  передбачає ряд інноваційних підходів як до навчального процесу, так і до виховного.

Основна мета проекту: зупинити падіння якості та доступності освіти, орієнтувати її зміст на компетентності, «перенавчити» вчителів, змінити структуру школи, забезпечити ці перетворення ресурсами. При цьому – зберегти все найкраще, що є в українській школі.

Реформа початкової школи дозволить зробити школи більш незалежними, а дітей – більш зацікавленими.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Літвінова В. П. глибоко проаналізувала стан діяльності навчальних закладів міста у своєму виступі «Освіта міста Бобринця: Реалії сьогодення та плани на майбутнє».

Вікторія Петрівна відзначила, що у минулому навчальному році робота освітян міста була спрямована на створення умов рівного доступу до здобуття якісної освіти в дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, підвищення якості освіти, проведення зовнішнього незалежного оцінювання, оптимізацію мережі загальноосвітніх навчальних закладів, модернізацію їх навчально-матеріальної бази та належний рівень фінансування освіти.

За результатами рейтингу діяльності за основними показниками дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти за 2016/2017 навчальний рік, проведеного  управлінням освіти, науки, молоді та спорту, освітня галузь Бобринецької ОТГ посіла І місце в області. Це є результатом тісної співпраці міської влади, відділу освіти, молоді та спорту та трудових колективів навчальних закладів міста.

  Освітня стратегія навчальних закладів міста у новому навчальному році спрямована на забезпечення умов функціонування і розвитку системи освіти, впровадження в життя завдань Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», впровадження допрофільної підготовки і профільного навчання, поглибленого вивчення окремих предметів, забезпечення всебічного розвитку дитини.

Міський голова Сніжко Валерій Вадимович висловив слова  вдячності і поваги педагогічним працівникам за їх нелегку щоденну працю та досягнуті високі результати і привітав з початком нового навчального року. У своєму виступі Валерій Вадимович відзначив, що розвиток освітньої галузі є і буде залишатися пріоритетом діяльності міської влади.

Активну участь в обговоренні взяли керівники загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь