Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

В силу вступив закон щодо посилення відповідальності злісних неплатників аліментів 

Дата: 08.02.2018 10:38
Кількість переглядів: 829

Фото без описуВ силу вступив закон щодо посилення відповідальності

злісних неплатників аліментів 

Сьогодні, 6 лютого, в силу вступив в закон про посилення відповідальності недобросовісних батьків, які ухиляються від сплати аліментів упродовж шести та більше місяців.

«Законодавчі ініціативи, розроблені фахівцями Мін’юсту, щодо захисту прав дітей передбачають низку новацій, які зможе застосувати державний виконавець під час примусового виконання судових рішень щодо стягнення заборгованості з аліментів. Йдеться про позбавлення боржника права виїжджати за кордон, надавати згоду на виїзд дитини за межі країни, керувати автомобілем, використовувати зброю та полювати. При цьому злісні неплатники аліментів, які не мають офіційного доходу, можуть притягуватися до виконання суспільно корисних робіт. У таких випадках усі кошти будуть у повному обсязі спрямовуватися на ліквідацію заборгованості. У разі відмови боржник може утримуватися під арештом упродовж 15 діб. Серед останніх новацій також потрібно згадати про створення Єдиного реєстру боржників із аліментів (так звану «дошку ганьби»)  і позбавлення позивачів цієї категорії від сплати судового збору й авансового внеску під час здачі виконавчого листа до державного або приватного виконавця», – відзначив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Нагадаємо, що в 2017 році на Кіровоградщині органи державної виконавчої служби стягнули 65,7 млн грн аліментів. Загалом кошти отримали 12 913 дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь