Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

У місті відзначили День високомобільних військ ЗСУ

Дата: 03.08.2016 15:09
Кількість переглядів: 1045

Фото без опису

2 серпня своє професійне свято відзначають  представники однієї з найбільш мужніх професій – десантники високо мобільних військ . На Бобринеччині   десантники, ветерани десантних  військ, воїни-афганці, члени громадських організацій, учасники антитерористичної операції, представники органів районної влади та місцевого самоврядування  відзначили День високомобільних військ урочистою ходою центром міста по вулиці Миколаївській. Марш зібрав близько сотні десантників, як ветеранів, так і діючих військовослужбовців та мешканців громади,  які вирішили   віддати шану  воїнам, які стоять на сторожі нашого спокою. На початку заходу учасники  поклали квіти до пам’ятного хреста «Арки пам’яті учасникам АТО», що розташований на території    Свято-Миколаївської церкви,  вшанували пам’ять  воїнів-земляків, що  загинули в антитерористичній операції.  Далі марш від Свято-Миколаївської церкви рушив центральною вулицею міста  до пам’ятників  загиблим вчителям та учням міста, воїнам-інтернаціоналістам та жертвам Чорнобиля до яких десантники разом з представниками місцевої влади поклали квіти.  Квіти також було покладено до  пам’ятних дошок  загиблим учасникам АТО, що знаходяться на міських школах, ПТУ №32 та  Бобринецькому технікумі ім. В. Порика БНАУ  та до пам’ятної дошки герою Небесної  Сотні Віктору Чміленку.  Завершилася хода  біля пам’ятника Невідомого солдату, де  були  покладені квіти  та хвилиною мовчання вшанували воїнів, що героїчно  обороняли нашу землю беручи участь у військових операціях.

Під час мітингу з нагоди Дня високомобільних військ міський голова  Сніжко В.В.  привітав воїнів-десантників та ветеранів десантних військ з професійним  святом, подякував  їм за  їх доблесть і відвагу, безмежну відданість Батьківщині.  Валерій Вадимович з нагоди Дня високомобільних військ та за вагомий внесок у патріотичне виховання молоді , активну громадську позицію  оголосив подяку Бобринецької міської ради  ветеранам-десантникам : Волошину Григорію Івановичу, Петрову Миколі Олександровичу, Яновському Анатолію Васильовичу. 

Десантників також привітали перший заступник голови РДА Мельник В.І.  та депутат районної ради Крутько Ю.М.. Військовий комісар   Капітоненко М.П. з нагоди свята вручив  символічний блакитний берет десантника  ветерану  Петровичу Миколі Олександровичу. Голова Бобринецької районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Тосік М.І.  разом з головою громадської організації “Учасників антитерористичної операції Бобринецького району”  Каліщуком І.Л. привітали зі святом десантників та вручили  пам’ятні нагороди та відзнаки. Микола Іванович в свою чергу зазначив, що в зв’язку з війною на сході України  свято десантників  останні два роки не відзначалося. Та в цьому році Бобринецька района організації Української Спілки ветеранів Афганістану разом з громадською організаціє “Учасників антитерористичної операції Бобринецького району” вирішили спільними зусиллями відновити проведення свята.

По завершенню мітингу всіх десантників та ветеранів десантних війсь було запрошено на святковий обід  до Бобринецького технікуму ім. В. Порика БНАУ, який був організований Бобринецькою міською радою за сприяння міського голови Сніжка В.В. та керівника закладу і депутата міської ради  Чорного О.В.. На обіді воїни десантники мали змогу поспілкуватися та відсвяткувати День високомобільних військ в своєму дружньому колективі.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь