Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ ВІДХОДІВ!

Дата: 16.02.2017 10:06
Кількість переглядів: 1002

Фото без опису

Відповідно до статей 16, 20 та 21 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" місцеві державні адміністрації є відповідальними за сферу поводження з відходами на відповідних підпорядкованих територіях.

Порядком подання декларації про відходи, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 2016 року №118, декларація подасться один раз на рік одночасно в паперовій та електронній формі до центру надання адміністративних послуг, який передає її відповідно до органу виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища обласної, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій або через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами, порядок функціонування якої затверджено наказом Мінприроди України від 18 травня 2016 року № 186, до 20 лютого року, що настає за звітним.

Під декларування підпадають власники відходів, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів становить від 50 до 1000 умовних одиниць.

На території області зареєстровано більше 22 тисяч підприємств, установ і організацій, з яких понад 17600 (80% суб’єктів господарювання) зобов'язані декларувати відходи.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 18 лютого 2016 р. № 118 "Про затвердження Порядку подання декларації про відходи та її форми" (далі – Порядок) Міністерством екології та природних ресурсів України прийнято наказ від 18 травня 2016 № 186 "Про затвердження Порядку функціонування електронної системи здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами", зареєстрований в Міністерстві юстиції України від 4 липня 2016 року за № 916/29046.

Зазначений наказ Мінприроди регламентує роботу електронної системи здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами, з допомогою якої відбуватиметься подання власниками відходів декларацій про відходи та їх реєстрація департаментом.

Адреса веб-порталу, на якому розміщується вищевказана електронна система – http://e-eco.gov.ua/

Просимо звернути увагу, що на вказаному веб-порталі Ви знайдете детальні покрокові інструкції з інформацією про те, як користуватися послугою електронної реєстрації декларацій про відходи, а саме:

інструкцію, як отримати послугу http://e-eco.gov.ua/site/instruction

інформацію про послугу http://e-eco.gov.ua/site/info

посилання на нормативну базу http://e-eco.gov.ua/site/documents

інформацію, як отримати електронний цифровий підпис http://e-eco.gov.ua/site/eds .

Наголошуємо, що термін подання декларації щороку до 20 лютого за попередній (звітний) рік не обмежує Вашого права подати декларацію через електронну систему у подальшому протягом року.

Отже, скориставшись можливостями вищезазначеного електронного сервісу, Ви можете протягом поточного року подати електронну декларацію, зазначивши у ній відомості за 2015 рік у якості звітного року, та прогнозні дані за 2016 рік, як поточний.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь