Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Літо – час відпочинку та оздоровлення

Дата: 24.07.2017 09:31
Кількість переглядів: 781

Літо – час відпочинку та оздоровлення, тож система загартовуючих дій направлена на підвищення витривалості організму дитини, його опору на погані фактори зовнішнього середовища, а також на покращення пристосування до швидких і різких змін у погоді.

У ході проведення літньої оздоровчої кампанії у Бобринецькому дошкільному навчальному закладу №1 «СОНЕЧКО» збільшено час перебування дітей на свіжому повітрі, у тому числі проведення навчально-виховного процесу. Продовжено тривалість денного сну.

У дошкільному закладі забезпечено проведення комплексу загартовуючих процедур: повітряні ванни в приміщенні (діти їдять, граються і спалять при відчинених вікнах); повітряно-сонячні ванни (на прогулянках, які організовують двічі на день щодня). Прогулянки проводять за будь-якої погоди.

При загартуванні повітрям вихователі відповідно до погоди звертають увагу на одяг дітей.

Організовують ігри середньої рухливості, щоб не допускати перегрівання дітей.

Для проведення загартовуючих процедур з водою в кожній групі наявні рушнички для витирання обличчя і ніг; миски для миття ніг; решітки; поливалки. Щодня перед денним сном діти приймають водяні процедури.

Також є рукавички для сухого обтирання. Під час гімнастики після денного сну використовується спортивний інвентар для попередження плоскостопості: різні види доріжок.

Влітку заняття з фізкультури проводяться динамічніше, зі швидшою зміною діяльності. Ранкова гімнастика обов’язково проводиться на повітрі.

З дітьми проводять спортивні ігри, вправи та проведено спортивне свято «Видатні олімпійці».

У харчовому раціоні дошкільників передбачені всі необхідні продукти. Щоденно діти о 10:00 приймають свіжі фрукти, до меню також включено свіжі овочі (огірки, капуста, морква, картопля, кабачки, цибуля).

Медична сестра здійснює щоденний контроль за приготуванням їжіта дегустування готових страв.

З метою створення комфортних умов перебування дітей у закладі до початку літньої оздоровчої кампанії проведено ремонт та фарбування ігрових споруд на дитячих майданчиках.

Відпочивайте, дітлахи, загартовуйтесь!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь