Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Децентралізація повноважень щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб

Дата: 17.06.2016 09:29
Кількість переглядів: 1313

Фото без опису

4 квітня 2016 року набрали чинності норми закону №888-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг", що торкаються сфери реєстрації місця проживання.

 

Що саме змінив закон?

1. Можна забути про "паспортний стіл".

Тепер замість Державної міграційної служби України для реєстрації місця проживання треба звертатися до відділу реєстрації Бобринецької міської ради.

 Штампи до паспортів громадянина України проставляє фахівець відділу реєстрації, за винятком випадків відновлення втрачених документів та оформлення першого паспорта громадянина України.

2. У випадку зміни місця проживання вже не потрібно нести талон зняття з реєстрації.

Навіть якщо нове місце проживання особи знаходиться в іншій адміністративно-територіальній одиниці, то реєстраційний орган все одно самостійно надсилатиме повідомлення про зняття особи з реєстрації за попереднім місцем проживання особи.

3. Розмір плати за реєстрацію місця проживання дещо підвищено.

Якщо раніше вартість реєстрації становила 0,05 неоподаткованого мінімуму доходів громадян – 85 копійок, то зараз реєстрація коштуватиме 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати – біля 13 гривень.

Якщо особа звернулася з порушенням встановленого Законом строку, то вона має сплатити адміністративний збір у розмірі 0,0255 розміру заробітної плати, майже 37 гривень.

4. Складання адміністративних протоколів та накладання штрафів.

Якщо раніше передбачались як попередження, так і штраф – то тепер залишили лише попередження. Воно застосовуватиметься до осіб, які цілеспрямовано прибули реєструвати нове місце проживання, проте після зняття з реєстрації попереднього місця проживання вже спливло 30 календарних днів, або якщо громадянин проживає за недійсним паспортом громадянина України.

5.Перелік документів, необхідний для проведення державнрої реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб

 Загальна процедура та вимоги щодо переліку документів, які необхідні для реєстрації, суттєво не змінилися.

Громадяни й надалі повинні надавати документи, що підтверджують право проживання у житлі для реєстрації місця проживання.

-військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку);

-квитанцію про сплату адміністративного збору;

-документ, до якого вносяться відомості про місце проживання. Якщо дитина не досягла 16-річного віку, подається свідоцтво про народження.

 Закон стосується насамперед процесу з децентралізації влади. Громадяни можуть отримати цю послугу максимально близько до свого місця проживання та набагато швидше, у день подання заяви.

 

 

 Начальник відділу реєстрації

Мельнікова Н.В.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь