Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Староста – лідер, адміністратор, представник інтересів територіальної громади

Дата: 21.09.2017 08:37
Кількість переглядів: 1017

Фото без опису

18 та 19 вересня  в.о. старости с.Червона Долина Володим Шкварко взяв участь в науково-практичній конференції на тему: «Староста – лідер, адміністратор, представник інтересів територіальної громади», що проходив на Дніпропетровщині за ініціативи Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування в рамках програми U-LEAD з Європою, ознайомився з досвідом роботи Степнянського старостинського округу Слобожанської об’єднаної територіальної громади.

Слобожанська  громада однією з перших в Україні подала документи на створення ОТГ, відкрила перший у державі Центр надання адміністративних послуг та заснувала власний центр сімейної медицини. Зроблено дуже багато. Позитивні зміни відбулися у всіх населених пунктах Слобожанщини. Як наслідок, Мінрегіон визнав громаду лідерами рейтингу спроможності громад. Це є яскравим прикладом того, що українські села мають усі можливості для успішного розвитку, - зазначив голова Слобожанської ОТГ Іван Камінський.

‎У Степовому гості з 11 регіонів України ознайомилися з роботою Центру безпеки, побували у відремонтованій сільській школі та на будівництві сільського дитячого садка.

‎- За два роки нашого життя в громаді на старостинському окрузі проведено вуличне освітлення, реконструйовано сільський будинок культури та Центр безпеки, відремонтовано школу та дитячий садок, приведено до ладу дороги, впорядковано територію села. Про такий  обсяг робіт і достатнє фінансування раніше ми навіть не мріяли. Об’єднання дозволило швидко і якісно розвивати інфраструктуру нашого села, фактично давши йому шанс на нове життя. Тепер у нас почали народжуватися діти, створення нових робочих місць дає роботу молоді. Колись безперспективне село стало процвітаючим. Все це завдяки децентралізації - зауважила староста Степового Євгенія Корінна.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь