Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Пів мільйона від громади для підтримки медицини району.

Дата: 04.09.2017 08:32
Кількість переглядів: 1064

Міський голова Валерій Сніжко та депутатський корпус міської ради у відповідь на запрошення головного лікаря Лариси Семенюк 27 червня поточного року відвідали Бобринецьку центральну району лікарню. Депутати на чолі з міським головою  завітали до всіх відділень лікарні та поспілкувалися  з персоналом та пацієнтами. Головною метою візиту міської влади було дізнатися які проблеми існують в лікарні, а їх, як виявилося, в районному закладі чимало.

З погляду депутатів та міського голови найбільше проблем у хірургічному відділенні. Як зазначив завідувач відділенням, критично не вистачає моніторів пацієнтів для тажкохворих, крім того потрібне дороговартісне спеціалізоване обладнання, щоб покращити свої послуги та не відставати від розвитку медицини. Головний лікар підмітила, що, не зважаючи на всі проблеми лікарня показує досить непогані результати і тримається на високих позиціях в обласних рейтингах. Незважаючи на це, всі відділення районної лікарні потребують переоснащення.

Під час спілкування з працівниками лікувального закладу було вирішено, що депутатський корпус разом з міським головою зроблять все можливе, щоб заклад безпроблемно існував та  розвивався.

Невдовзі після зустрічі, 8 серпня, на сесії міської ради було прийнято рішення надати кошти з бюджету Бобринецької об’єднаної територіальної громади  Бобринецькій центральній районній лікарні на придбання обладнання на суму 481 035 гривень. За ці  кошти до хірургічного відділення придбають: світильник операційний ( 115000 грн), електрохірургічний  апарат (99680 грн), стіл МТ 300 (ренгенопрозорий) гідравлічний (101547 грн), кисневий концентратор New Life Intensity 10 (100980 грн) та вкрай необхідний монітор пацієнта PRIZM5 ENSTIP, HEFCO (63828 грн). Також було вирішено передати від міської ради до центральної районної лікарні нову пральну машину вартістю 125 000 гривень, оскільки більшість пральних машин, що забезпечують пацієнтів чистою білизною, знаходяться у аварійному стані.

Лікарня – це заклад, покликаний зберігати здоров’я людей, а подекуди й боротися за найцінніше, що має людина – її життя. Тож придбання обладнання, можливо, полегшить нелегку роботу лікарів та врятує не одну сотню життів. Адже центральна лікарня піклується не тільки про тисячі життів мешканців громади, а й про десятки тисяч життів всього Бобринецького району та його сусідів.

Міська рада ніколи не стояла осторонь і завжди  спів фінансувала заклади медицини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь