Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Рідному місту 249 років.

Дата: 24.09.2016 07:57
Кількість переглядів: 1017

Фото без опису

Шановні жителі міста. Цими днями ми відзначаємо 249 річницю від дня заснування м.Бобринець та першу річницю утворення Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади.

Пріоритетним напрямком діяльності міської ради є: прозорість, відкритість, чесність та соціальний захист населення. Свідченням цього є створення     веб-сайту міської ради, де оприлюднюються усі рішення та діяльність міської ради. Сесії міської ради проводяться відкрито і кожен житель може бути присутнім на них.

Не менш важливим аспектом життєдіяльності громади є забезпечення жителів громади належною освітою. Так громада має на своїй території два дитячих садки які виховують понад 332  дітей, та працює 28  педагогів і 46 обслуговуючого персоналу. Діти забезпечені належним вихованням та харчуванням, працівники достойною заробітною платою. Для покращення життєдіяльності дитячих садків №1 «Сонечко» розпочато капітальний ремонт покрівлі, заміна вікон, частино дверних блок із застосуванням енергозберігаючих технологій, на суму майже 1 мільйон 400 тисяч гривень.

Корінним чином змінено непрозору систему формування черг на прийняття дітей у дитсадочки – вона стала повністю прозорою так як подача заяв здійснюється через веб-сайт і повністю виключає людський фактор впливати на даний процес.

Можна з гордістю сказати, що з 1 вересня 2016 року вперше за все існування Бобринця місто має власні чотири школи, де працює 128 вчителів та  50 чоловік обслуговуючого персоналу та навчається понад 1206 дітей. Міська влада зробила  все можливе для  забезпечення життєдіяльності навчальних закладів . Так педагоги та працівники шкіл отримали належну заробітну плату та весь пакет соціальних гарантій. Діти мають належне навчання та безкоштовне харчування. З 1 вересня 2016 року придбано новий  інтерактивний клас, вартістю 197 тисяч гривень. Поза увагою не залишилися і діти сільської місцевості для підвозу яких придбано новий шкільний автобус вартістю 1 мільйон 400 тисяч гривень, що дасть змогу дітям сільської території вільного доступу до навчання. Одним із основних напрямків виховання дітей є  позашкільна освіта. Свідченням цього є створення нових позашкільних закладів Центр дитячої та юнацької творчості де працюють 15 керівників гуртків та навчається 620 дітей та Дитячо-юначка спортивна школа в якій працює 15 тренерів і виховується _382 дітей.

Прикро те, що за скільки років існування міста де працювали наші батьки та діди,  громада не має приміщень для розміщення інфраструктури, але міська рада зробила все для того щоб власність громади зростала та відновлювалась. Так до кінця 2016 року розпочнеться ремонт будинку дитячої творчості (бувша школа №2) На який виділено 1 мільйон 300 тисяч гривень, та зміна покрівлі ЦДМ на загальну суму 1 мільйон гривень це дасть можливість охопити належним чином позашкільним вихованням дітей міста та сіл.

На протязі року увага приділялась зверненням інвалідів, ветеранам Другої світової війни, дітям сиротам, малозабезпечених, учасників та сімей АТО.   Так за 9 місяці 2016 року від них надійшло 102 заяви щодо надання матеріальної допомоги на загальну суму 203 400 гривень. Поза увагою  громада не могла залиити наших героїв – учасників АТО так всі вони отримали матеріальну  допомогу в розмірі по 3000 гривень кожний та при необхідності 500 гривень на обмундирування .

Не  залишилися без уваги медичне обслуговування  населення. Так на 2016 рік міська рада  передала в районний бюджет для надання медичних послуг населенню міста  7 139 600 гривень державної субвенції та з міського бюджету 451 830 гривень.

На мою думку основним  завданням  збереження здоров’я є профілактичні  заходи. Тому з міського  бюджету виділено 150 тисяч гривень на оздоровлення дітей громади на березі чорного моря та оздоровлено 40 дітей.

Міською радою проводяться святкові заходи до багатьох свят, які які з задоволенням відвідують всі від малечі до дорослих. Так, жителі громади яскраво відсвяткували Новорічні свята, День дитини, Свято Івана Купала, провели змагання з Мотокросу, тощо. На черзі яскраве проведення 249 річниці Дня міста Бобринець.

За сприяння міської ради, на місці напівзруйнованого літнього танцювального майданчику відкрито сучасне дитяче кафе, де діти можуть весело провести свій час.

Міська рада активно займається благоустроєм та наведенням ладу на теренах нашої громади.  На території громади постійно викошуються бур’яни та наводиться належний санітарний, епідеміологічний та естетичний стан. Прибираються не санкціоновані сміттєзвалища, проводяться роботи по благоустрою у міських парках, біля мостів та на міських кладовищах. За наполяганням міської ради закінчене облаштування орендарем тротуарною плиткою території перед бувшим літнім кіномайданчиком. З центрального парку прибрано усі пивні намети і парк став дійсно місцем для відпочинку.

Новою міською радою нарешті вирішено проблему, яка виникла у зв’язку з прийняттям законів про декомунізацію – перейменовано частину вулиць. Це питання декілька років відкладалося і жоден попередній керівник боявся це зробити. Це питання було досить дискусійним, але однозначно можна сказати – це є додатковим кроком у напрямку підвищення нашого патріотизму. 

Міська рада за перший рік своєї діяльності виконала великий обсяг робіт,  ще більше заплановано на майбутнє. У  2017 році планується завершити ремонтні роботи приміщення бувшої школи № 2 та міського центру дозвілля молоді. Капітальний ремонт тротуару по вул. Вознесенській, відрізку від провулку Порика до базарної площі, між парком та територією Свято-Вознесенськгого собору.  В планах провести реконструкцію і модернізацію вуличного освітлення з використанням енергозберігаючих технологій по місту та селах громади. Для  вирішення проблем з водопостачанням заплановано реконструкцію та модернізацію станції очистки питної води та реконструкція та модернізація станції І та ІІ підйомів водозабору КП «Міськводоканал»

 

Підсумовуючи роботу за рік,  хочеться подякувати всім, хто сумлінно працював над вирішенням поставлених завдань – депутатам міської ради, членам виконавчого комітету, колективам комунальних підприємств та навчальних закладів, керівникам підприємств та установ міста, підприємцям, а також представникам громадськості за підтримку, розуміння, злагоджену роботу та щоденну працю, за активну й дієву позицію у вирішенні питань життєзабезпечення нашого міста і територіальної громади.

Для міської влади у своїх діях пріоритетами завжди будуть інтереси людини.  Сьогодні ми ставимо перед собою ряд важливих завдань, які плануємо реалізувати протягом 2017 та наступних років.

Віримо, що й надалі ми будемо разом, усією громадою працювати, допомагати один одному для загального добра, миру і злагоди. Адже майбутнє нашого міста і територіальної громади - наше спільне завдання

З святом Вас дорогі Бобринчани!!!!

З повагою міський голова   Сніжко В.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь