Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Робочий візит експертів "DOBRE"

Дата: 12.11.2016 15:51
Кількість переглядів: 1029

Фото без опису

11 листопада 2016 року відбулася важлива подія для Бобринецької міської  об’єднаної територіальної громади, а саме: візит до громади Міка Мюллея, Експерта DOBRE з місцевого розвитку і Віталія Юрківа, Консультанта DOBRE з питань Місцевого Економічного Розвитку та Децентралізації. З цього візиту    розпочинається  реалізація п’ятирічного проекту «DOBRE » по співпраці з Бобринецькою міською об’єднаною територіальною громадою, спрямованого на комплексну допомогу громадам із залученням інститутів громадянського суспільства і бізнес-спільноти. На початку зустрічі  міський голова Валерій Сніжко  разом з представниками «DOBRE»    поклали квіти до Галереї Слави, що знаходиться на першому поверсі адмінбудівлі. Валерій Вадимович розповів гостям зі США, що в цій галереї знаходяться фото бобринецьких воїнів, які віддали своє життя за Україну.

Під час розмови з керівництвом громади  експерти «DOBRE» цікавилися інфраструктурою та проблемами, які має наша спільнота. Далі відбулася зустріч з мешканцями громади, на початку якої в знак щедрості бобринецької землі  Мік Мюллей і Віталій Юрків отримали від міського голови Валерія Сніжка традиційний коровай та від Настоятеля  Свято-Миколаївської церкви Юрія Ониська освячену ікону. В ході зустрічі  представники програми  розповіли, що проект має на меті  поліпшення  економічного стану громади та розвиток соціальної сфери. Партнерами «DOBRE»  є велика кількість організацій, які вже мають досвід роботи з польськими громадами, що пройшли шлях децентралізації.

 Зокрема, дві польські структури «Школа державного управління при Краківському університеті економіки», що будуть працювати з навчальними закладами міста по обміну досвідом між викладачами, залученню сучасних новітніх технологій у навчальний процес  та підвищенню рівня освіти; Федерація підтримки демократії, досвід праці якої в Україні вже налічує майже15 років. Федерація запровадила  близько 100 проектів розвитку, які розроблені на основі досвіду процесу децентралізації в Польщі. В грудні їх експерти приїдуть до нашої громади на декілька днів і будуть спілкуватися з органами місцевого самоврядування та жителями громади на тему,  як вони бачать розвиток громади,  для того щоб правильно зрозуміти стан справ і, відповідно, вірно потім спланувати план розвитку громади. Знання і досвід партнерів і людей, які будуть працювати та навчати  нашу громаду, є достатньо високий.

Проект «DOBRE» зробить все можливе,  щоб громади  навчалися, мали змогу фізично і творчо розвиватися та працювати, і мали європейський рівень життя.

В ході зустрічі  мешканці ОТГ  розповіли представникам «DOBRE» про проблеми громади, особливо виділили проблему водопостачання. У відповідь Віталій Юрків повідомив, що їхні партнери вже мають 15 річний досвід у роботі, що стосується водовідведення та водопостачання міста Краків. Також депутатська комісія міської ради запропонувала проект, який відразу об’єднує три напрямки «DOBRE» ( реконструкцію, міжмуніципальні зв’язки, соціальну сферу), створення центру дитячої творчості, який передбачав би не тільки естетичні напрямки розвитку, а й інтелектуальні, зокрема фізичні, хімічні та технічні види розвитку дітей, щоб центр міг створювати конкурентоздатні проекти.  Жителі громади також наголосили на таких проблемах як :

  • розвиток шкільної, позашкільної та дошкільної освіти громади;
  • розвиток медицини, побудова житла для молодих лікарів, підтримка та розвиток діагностичної медицини;
  • розвиток спорту в місті, можливість створення спортивного комплексу;
  • збір та переробка твердих відходів.

Вислухавши всіх консультанти «DOBRE», зробили висновок, що тільки в тісній співпраці, поєднуючи їх досвід та наше бажання змінюватися до кращого, ми зможемо знайти вирішення цих проблем.

Після зустрічі  гості прогулялися по нашому мальовничому містечку та завітали до КЗ "Навчально-виховний комплекс "Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1",  КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5» та Бобринецького технікум ім. В.Порика, БНАУ;  ознайомилися із закладами, їх діяльністю, успіхами та вислухали, які існують в них проблеми.

Робочий візит представників «DOBRE» Міка Мюлея  та Віталія Юрківа був хоч і короткочасним, але продуктивним.  За короткий відрізок часу вони встигли ознайомитися з поточним станом та проблемами громади, та на власні очі побачити, в якому стані перебуває її інфраструктура.  Головне гості відмітили, що ми маємо бажання змінюватися, адже нам, шановна громадо, сьогодні долучатися та впливати на розвиток нашої території, надавати ідеї, пропозиції, не стояти осторонь, тому що пройшли ті часи, коли все вирішувалося чиновниками «на горі» і втілювалося, виконувалося за їхньою вказівкою, але завдяки процесу децентралізації нарешті ми від цього відходимо.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь