Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2022 14:35
Кількість переглядів: 430

Фото без описуЗ дня трагедії минуло тридцять п'ять років, але жодна річниця не забута, адже в кожному куточку України живуть герої-ліквідатори аварії на ЧАЕС та її наслідків, котрі ціною свого здоров'я та життя цілеспрямовано та самовіддано йшли на війну з невидимим ворогом - атомом.
Цього дня наша громада віддала шану десяткам тисяч «чорнобильців», які упродовж майже восьми місяців ціною власного життя та здоров’я мужньо захищали людство від наступу неприборканої стихії – витоку радіації після вибуху четвертого реактора на Чорнобильській АЕС.
Серед сотень тисяч українців, які боролися зі страшним лихом, були й наші земляки.
Сьогодні, 14 грудня у Свято-Миколаївській церкві відбулась панахида за ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС та покладання квітів до стели загиблим воїнам АТО та пам’ятнику митрофорному протоієрею отцю Юрію Онисько.
З нагоди Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Бобринецькій громаді біля пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам та учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС зібрались небайдужі бобринчани.
Зі словами вдячності до наших ліквідаторів та вдов звернувся міський голова Леонід Кравченко і побажав їм мирного неба, благополуччя, добра та злагоди. В свою чергу голова громадської організації «Спілка чорнобильців Бобринеччини» Станіслав Сандрак подякував Леоніду Григоровичу за підтримку та допомогу чорнобильців та вдов.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, яких сьогодні вже немає серед нас, та на знак людської поваги до їх життєвого подвигу поклали квіти до пам’ятного знаку.
Після урочистостей вдовам та ліквідаторам вручено продуктові набори.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь