Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

МІСЬКА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

Дата: 12.03.2021 14:00
Кількість переглядів: 1005

Фото без описуПорядок денний:

        1. Про запобігання загибелі людей на водних об’єктах, випадках переохолодження та надання допомоги людям, у першу чергу малозахищеним верствам населення при значному пониженні температури температури в осінньо-зимовий період. (Інформація О.Винника,  начальника  24-ї  ДПРЧ   У ДСНС України в Кіровоградській області );

        2. Про стан пожежної та техногенної безпеки на об’єктах підвищеної небезпеки на території міської ради.

 (Інформація О.Винника, начальника  24-ї ДПРЧ У ДСНС України в Кіровоградській області );     

         3.Про гідрометеорологічну ситуацію та забезпечення  пропуску льодоходу, повені та паводків  у весняний період 2021 року     (  Інформація О. Винника,  начальника 24-ї ДПРЧ  У ДСНС в Кіровоградській області);

         4.Про приведення в готовність до використання захисних споруд цивільного захисту  (Інформація О. Винника , начальника 24-ї ДПРЧ  У ДСНС України в Кіровоградській області ).

 

 

Виступили:

 

1. О.Винник – начальник 24-ї  ДПРЧ У ДСНС України в Кіровоградській області.  На превеликий жаль, щороку на льоду гине чимало людей: насамперед, рибалок та й інших, дітей і дорослих, чия безпечність і зухвальство, бажання випробувати себе на міцність чи звичайна необачність коштує їм здоров’я та життя. Йдучи на зимову водойму, кожному потрібно бути вкрай обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на льоду, щоб не наражати на небезпеку себе й оточуючих. Бобринецький РВ У ДСНС України у Кіровоградській  області постійно наполегливо попереджає населення про страшну небезпеку, яку приховують в собі водойми взимку. Під час проведення рейдів на водних об’єктах з метою попередження трагічних випадків, рятувальники спілкувалися з рибалками, щодо небезпеки на льоду.  Крім того, звертаємось до батьків щоб вони пояснювали дітям, які небезпечні можуть бути прогулянки по замерзлій річці. Також задля ознайомлення людей з правилами поведінки на кризі в місцевих друкованих виданнях розміщуються тексти щодо дотримання громадянами заходів безпеки у зимовий період.

          Протягом січня - березня 2021 року проводились  спільні рейд працівників відділу жилого-комунального господарства, містобудування, архітектури, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій  Бобринецької міської ради та працівників Бобринецького відділу  У ДСНС України в Кіровоградській області на водні об’єкти . В результаті проведених рейдів  проводились профілактичні бесіди з рибалками, які були ознайомлені з правилами поведінки на льоду та ознайомлені з небезпекою перебування на водоймах під час відлиги та в період танення льоду.

         Також слід зазначити, що під час зниження температури в осінньо-зимовий період збільшується ризик постраждати від переохолодження. В такі періоди за зверненням міського голови на території 24 ДПРЧ У ДСНС України у Кіровоградській області встановлюється додатковий мобільний пункт обігріву для малозахищених верств населення, який забезпечений всім необхідним. В 2021 році додатковий мобільний пунк обігріву вже розгортався двічі.  З 13 січня по 22 січня. Та з 12 лютого по 09 березня. За час розгортання додаткового пункту обігріву було зареєстровано 5 звернень.

 

комісія вирішила :

 

1. Інформацію начальника 24-ї ДПРЧ У ДСНС України в Кіровоградській області  О.Винника  взяти до відома.

Голосували. За -15  членів комісії, проти  -0  членів комісії, утримались -0   членів комісії.

 

2. Відділу ЖКГ, містобудування, архітектури, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій  спільно з Бобринецьким РВ У ДСНС України в Кіровоградській області продовжити проведення  спільних рейдів з метою інформування  населення громади  по правилам поведінки на льоду на період до повного танення льоду на водних об’єктах міської ради.

 

Голосували. За – 15  членів комісії, проти - 0    членів комісії, утримались – 0 членів комісії.

 

 

Виступили:

 

 

2. О.Винник – начальник  24-ї ДПРЧ  У ДСНС України  в Кіровоградській області.

 

На території Бобринецької міської територіальної громади на сьогоднішній день експлуатується 10 об’єктів підвищеної небезпеки , які забезпечені первинними засобами пожежогасіння, працівники пройшли навчання з питань пожежної безпеки та цивільного захисту. Об’єкти обладнано системами пожежної автоматики та застерігаючими знаками безпеки.  По всіх об’єктах залишається питання по обладнанню даних об’єктів системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій. На 2 АЗС ЗАТ " РУР ГРУП С.А." не проведено технічне обслуговування вогнегасників. На всіх об’єктах сигнали пожежної автоматики не виведені на пульт централізованого спостереження .  На об’єкті що належить ТОВ "ПРОМЕТЕЙ"  система пожежної автоматики знаходяться в несправному стані.   

 

 

комісія вирішила:

 

  1. Інформацію начальника   24-ї  ДСНС  У ДСНС України в Кіровоградській області В.Винника  взяти до відома .

 

Голосували . За -15 членів комісії, проти –  0  членів комісії, утрималось – 0  членів комісії.

 

  1. Рекомендувати власникам  об’єктів  підвищеної небезпеки сигнали пожежної автоматики вивести на пульт централізованого спостереження, власникам  АЗС ЗАТ "РУР ГРУП С.А." провести технічне обслуговування вогнегасників, власникам ТОВ  "Прометей" систему пожежної автоматики привести в робочий стан.

 

Голосували.  За – 15 членів комісії,    проти-   0           членів комісії, утрималось - 0 членів комісії

 

Виступили:

 

3. О.Виник – начальник  24-ї  ДПРЧ  У ДСНС України в Кіровоградській області.

 

          Для забезпечення безпечного пропуску льодоходу, з метою недопущення підтоплення та паводків було відкориговано карти-схеми зон можливого виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із паводком та пропуском льодоходу і повені.  Уточнено розрахунок сил та засобів для проведення запобіжних заходів і виконання робіт з ліквідації наслідків льодоходу, повені та паводків.

          Проведено обстеження наявних плавзасобів. 28 січня 2021 року було проведено штабне тренування на тему " Дії органів управління та сил цивільного захисту Бобринецької міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Кіровоградської області ( із залученням органів з евакуації ) щодо виконання завдань під час пропуску льодоходу, повені та паводків". Під час проведення навчань було перевірено стан гідротехнічних споруд на водосховищах, стан штучних споруд на державній дорозі Олександрівка-Кропивницький – Миколаїв. Відпрацьовано питання взаємодії спеціалізованих служб, органів місцевого самоврядування, установ та організацій. Рівень снігового покриву та особливості рельєфу виключають можливість підтоплення території громади.

          

 

 

 

комісія вирішила:

 

1.      Інформацію начальника 24-ї ДПРЧ У ДСНС України в Кіровоградській  області  О.Винника  взяти до відома .

 

Голосували .   За - 15 членів комісії, проти - 0   членів комісії, утрималось –  0  членів комісії.

 

2.  Начальнику 24-ї ДПРЧ  У ДСНС України в Кіровоградській  області О.Виннику  спільно з відділом ЖКГ, містобудування, архітектури, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій міської ради організувати дієвий моніторинг стану  льодоходу для оперативного реагування на дану ситуацію.

 

Голосували.  За –  15 членів комісії, проти-  0  членів комісії, утрималось- 0  членів комісії.

 

 

 

 

Виступили:

 

4. О.Винник - начальник 24-ї ДПРЧ У ДСНС України в Кіровоградській області

 

 

 

                  На території Бобринецької міської ради розташовано 19 протирадіаційних укриттів. Балансоутримувачем 9 з них згідно технічній документації являється КП «Комунальник» Бобринецької міської ради.

         Слід зазначити, що у листопаді 2020 року було проведено перевірку    захисних споруд, за результатами яких складено акти, згідно яких 7 з 19 ЗСЦЗ не готові до використання за призначенням, 12 обмежено придатні .

        Просимо Вас вжити вичерпних заходів щодо приведення протирадіаційних укриттів (ПРУ), які розташовані на території Бобринецької міської ради, а саме забезпечити приміщення ПРУ засобами зв’язку (стаціонарними телефонними апаратами), укомплектувати первинними засобами пожежогасіння, розробити, та затвердити схеми евакуації з ПРУ, забезпечити кожне ПРУ вимірювальними приладами (термометр, гігрометр), забезпечити кожне ПРУ робочим інструментом, а також забезпечити  в ПРУ наявність питної води, резервуарів для збирання відходів, місць для сидіння осіб, що укриваються.

       Також розробити та затвердити відповідну документацію, що повинна знаходитись в ПРУ, а саме: опис обладнання та майна, схеми зовнішніх і внутрішніх інженерних мереж із зазначенням пристроїв для відключення, журнал перевірки стану захисної споруди, план захисної споруди із зазначенням пристроїв для сидіння і лежання та шляхів евакуації, план приведення захисної споруди у готовність, правила користування вимірювальними приладами, порядок провітрювання захисної споруди, інструкція з протипожежної безпеки, експлуатаційні схеми систем життєзабезпечення із зазначенням пристроїв для відключення, схема оповіщення та інформування зі списками необхідних телефонів, інструкція з використання засобів індивідуального захисту, правила поведінки у захисній споруді, список особового складу формування з обслуговування споруди, функціональні обов'язки особового складу формування з обслуговування захисної споруди, порядок дій особового складу формування з обслуговування захисної споруди під час приведення захисної споруди у готовність та використання захисної споруди за призначенням.
 

комісія вирішила:

 

 

1.Інформацію начальника  24-ї ДПРЧ  У ДСНС України в Кіровоградській області  О.Винника  взяти до відома.

2. Відділу ЖКГ,містобудування , архітектури, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій скласти план усунення недоліків виявлених при перевірці захисних споруд цивільного захисту.

 

 

Голосували . За – 15 членів комісії, проти -   0  членів комісії, утрималось - 0  членів комісії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь