Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

З Днем народження Дем'яне Дем'яновичу!

Дата: 16.07.2020 13:43
Кількість переглядів: 1428

16 липня в нашій громаді свято: розумна, мудра, талановита, відважна, працьовита людина, якій попри всі випробування вистачило сил і снаги створити свій ореол щастя, любові, життя.

«Старію, старію, не серцем, а тілом,

Літами старію, що вже відлетіли,

Та серце ще б’ється, не хоче старіть.

Роки, зупиніться, «Не дуже спішіть!»

Ці рядки романтика, людини обдарованої,  смутком прагнень і вмінь належать Дем’яну Дем’яновичу.
Поезія ще змолоду заполонила його душу. Енергія слова збереглася в фронтових записах, щоденних листках, на сторінках періодичних видань, у виступах на концертах.

«Пишу вірші-спомини життя,

Що миттю промайнуло

І лину я туди, як у вирій птах,

В прекрасне те минуле».


Нелегке життя випало на долю нашого ювіляра. З перших днів війни батько пішов на фронт, залишивши вдома п’ятеро дітей. 16-річний Дем’ян волів потрапити на фронт, і в 1944 році він потрапляє на поле битви. Бойове хрещення отримав під Одесою, потім поранення, шпиталь. Після виписки потрапив в розвідгрупу, форсував Дністер. Бачив біль, смерть товаришів, розриви куль. І знову поранення але велика віра у перемогу допомогла йому вижити, вистояти. Війну закінчив у Румунії, відразу повернувся у рідне село до сім’ї і Лідії – коханої дівчини. В 1946 році вони побралися і свою любов пронесли через все життя. Він їй присвячує рядки:
«Незрівнянна моя,
Невблаганна моя,
Ти напій мою душу коханням.»
В мирні дні працював товарознавцем, а дружина продавцем. Так пліч-о-пліч прожили в місті Бобринець, виховуючи доньку Олену та сина Віктора.
Після виходу на заслужений відпочинок Дем’ян Дем’янович не залишається осторонь життя нашої громади: свого часу очолював прес-групу ветеранів, є постійним дописувачем статей в пресі, виступає на мітингах, в молодіжних аудиторіях.
Нині він почесний член президії міської організації ветеранів України, заслужений і відомий учасник бойових дій, нагороджений орденом Вітчизняної війни ІІ ступеня, ювілейними орденами та медалями, грамотами, подяками.
Йому сьогодні – 95, а він порпається на подвір’ї, спілкується із ветеранами, знайомими, близькими, веде активний спосіб життя.
Все, що давала йому доля, приймає з гідністю. Прожив змістовне життя, його очі – дзеркало душі, в яких світиться доброта, порядність, скромність, толерантність, розуміння.
Вітання вам, дорогий наший Ювіляре – Дем’яне Дем’яновичу, від міського голови Валерія Сніжка, депутатського корпусу, виконавчого комітету, колективів, закладів та організацій міської ради та ветеранської спільноти, всіх жителів громади!!!
Ваш ювілей – то мудрості пора.  Хай життя рясніє вдалими моментами та щасливими миттєвостями. Нехай настрій постійно буде веселим, а життя плине щасливою та довгою рікою! Бажаємо Вам здоров’я, щастя, поваги, миру і любові. І нехай нескінченним буде запас бажань, але кожне з них – заповітним. З ювілеєм!!!
Роки біжать – не зупинити, збирають скроні сивину!
Хай завжди хочеться Вам жити й вернутись у свою весну!
Нехай здоров’я не підводить, дощ щастя ллється, мов з відра
І ваша нива щедро родить буянням радості й добра!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь