Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

На скільки більше отримають пенсіонери Кіровоградщини після індексації?

Дата: 06.05.2020 16:31
Кількість переглядів: 734

З 1 травня 2020 року головним управлінням Пенсійного фонду України в Кіровоградській області здійснено автоматизований перерахунок пенсій – щорічну індексацію.

 

Кому буде підвищення?

 

Перерахунку підлягали 238,5 тисяч, або 92 %, пенсій цивільних пенсіонерів. Підвищення пенсії отримають 201 тис. пенсіонерів.

Постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» встановлено, що відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон), у 2020 році перерахунок пенсій проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.

 

На скільки збільшиться пенсія?

 

Середній розмір підвищення пенсійної виплати після перерахунку з 1 травня 2020 року становить 177,85 грн.

Детально про перерахунок:

1)  У разі, коли розмір підвищення в результаті індексації пенсії менше 100 гривень, встановлено доплату до пенсії у сумі, що не вистачає до 100 гривень.

2)  Особам, у яких розмір пенсійної виплати відповідно до Закону при наявності страхового стажу 35 років – для чоловіків та 30 років – для жінок не досягає 2100 грн., з 1 травня 2020 року надається доплата до розміру пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Таку доплату до розміру пенсії у сумі, що не вистачає до 2100 грн, отримають 49,2 тис. пенсіонерів.

3)  У деяких категорій пенсіонерів внаслідок проведеного перерахунку розмір пенсійних виплат не зміниться, зокрема, це ті, кому пенсія: призначена за «спецзаконами»; обчислена без заробітної плати та у кого пенсія встановлена у мінімальному розмірі за відсутності визначеного законом необхідного страхового стажу.

 

До уваги пенсіонерів, які отримують «спецпенсії»!

 

У разі, якщо частина пенсії обчислена за нормами Закону, перевищить розмір пенсії держслужбовця, то такого пенсіонера автоматично з 1 травня 2020 року буде переведено на пенсію за Законом, оскільки її розмір більший.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь