Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Стихійна торгівля – потенційна небезпека для споживача

Дата: 08.05.2018 10:25
Кількість переглядів: 1159

Продукти харчування, які безконтрольно реалізують несумлінні підприємці, приватні особи з рук, не пройшли лабораторний контроль, не мають відповідного маркування, не упаковані належним чином. Отже, їх споживання може спричинити небезпечні гострі кишкові інфекції. Позиватися ж до суду за шкоду, заподіяну здоров’ю, підстав не буде – відповідача немає. Найефективніший спосіб боротьби зі стихійною торгівлею – не купувати продуктів харчування у невстановлених місцях.

Ніхто з продавців стихійного ринку нічим, крім власних слів, не може підтвердити якість продукції. Продавці не мають документів, що засвідчують якість й безпеку продуктів харчування. Вони працюють з грубим порушенням санітарно – гігієнічних правил. І дощ, і бруд, і вихлопні гази – усе це на цих продуктах.

А тому Бобринецька міська об’єднана територіальна громада ще раз звертається до всіх громадян: продавати харчові продукти на стихійних ринках – це правопорушення. Відповідно до статті 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення торгівля з рук у невстановлених місця на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях - тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої. Тому краще всього купувати продукти харчування в офіційних магазинах і ринках. Це може гарантувати безпеку та якість харчових продуктів, а також надасть можливість у разі виникнення будь-яких негараздів подати у судові органи позов на відшкодування завданих збитків або шкоди здоров’ю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь