Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

100 - річчя Товариства Червоного Хреста України

Дата: 19.04.2018 09:37
Кількість переглядів: 872

Фото без опису18 квітня, в Україні відзначається День заснування Товариства Червоного Хреста – найстарішої організації нашої держави, яка уособлює милосердя, гуманізм, допомогу і підтримку потребуючим.

Вікова історія гуманітарної діяльності з 1918 року – це подолання наслідків І Світової війни у 1920-х роках і голоду – в 1930-х, підготовка медичних сестер та санінструкторів для фронтів ІІ Світової війни, ліквідація наслідків Чорнобильської трагедії в 1986 році і після неї. З 2013 року Товариство працює в особливому режимі: створені загони швидкого реагування для допомоги постраждалим під час громадського неспокою, підтримку отримують постраждалі й переміщені особи із зони збройного конфлікту на сході України, а також вразливі категорії населення. Червоний Хрест розвиває волонтерський рух, поширює знання про міжнародне гуманітарне право, навчає населення навичкам надання першої допомоги тощо, а також стверджує в суспільстві цінності, непідвласні часу – милосердя, людяність, співчуття.

Діяльність організацій Червоного Хреста підтримується і здійснюється у тісній співпраці з міськвиконкомами, районними й обласними державними адміністраціями.

Цього року Товариству Червоного Хреста України виповнюється 100 років. Співробітники та волонтери Червоного Хреста продовжують захищати життя людей, попереджувати та полегшувати людські страждання під час збройних конфліктів, стихійних лих, катастроф та аварій, надавати допомогу медичній службі збройних сил і органам охорони здоров’я, сприяти органам державної влади України в гуманітарній сфері.

Заступник міського голови з соціально-гуманітарних Л.Кривошея привітала квітами та вручила подяку Бобринецької міської ради за розуміння проблем сьогодення, значну благодійну діяльність, підтримку роботи Товариства Червоного Хреста України та з нагоди 100 - річчя Товариства Червоного Хреста України:

БОГДАНОВІЙ Аллі Євгенівні – директору КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів№ 5» Бобринецької міської ради;   

ЧЕРНЕНКО Ользі Леонідівні – активістці громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь